Tip: Na čo všetko môžete využiť rošt v rúre? Tieto nápady nemajíu chybu

Rošt v rúre sa zvyčajne používa na prípravu rôznych jedál. Väčšina ľudí na to jednoducho položí panvicu alebo použije plech na pečenie.

Existujú však aj iné možnosti ako využiť mriežku – skvelý a pohodlný tip.

Keď nie je čas na varenie, pretože máte veľa povinností, je čas na jedlo v rúre. Jednou z najvýhodnejších možností večere, keď máte len pol hodiny, sú grilované klobásy so zemiakmi.

Poukladajte na rošt párky alebo klobásy a zemiaky poukladajte na plech. Sledujte pripravenosť zemiakov, vytečie na ne šťava z párkov – 30 minút a máte hotovo!

person holding fork and knifeunsplash

Na príprave mäsa nie je nič nezvyčajné: uvarte ho podľa receptu, ako ste zvyknutí na piknik alebo grilovačku. Dôkladne marinované mäso, aspoň 5 hodín a najlepšie celú noc, vložte do rúry na rošt a pečte 30 minút na 200 stupňov.

Ďalšou skvelou možnosťou použitia rúry a roštu je príprava pizze. Vo veľkých pizzeriách je zvyčajne pec na drevo, kde sa pizza pečie maximálne 5 minút.

Tam je rúra vyhrievaná zvnútra zo všetkých strán a rúra, ktorú máme doma, zvyčajne kúri iba zhora a zdola. Preto, keď pripravujete pizzu, dajte ju na rošt, a nie na plech na pečenie. Na spodok dajte alobal alebo papier na pečenie. Takže cesto bude dokonale upečené zospodu a plnka sa upečie zhora. 4-5 minút a máte hotovo!

baked pizza in ovenunsplash

Ďalším skvelým využitím roštu v rúre je sušenie ovocia a zeleniny. Hlavná vec je narezať ich na väčšie kúsky, aby neprepadli cez tyče mriežky, alebo na ňu môžete položiť papier na pečenie.

Nakrájajte jablká a pomaranče na tenké krúžky, nemusíte použiť papier na pečenie a jednoducho ich rozložte na drôtený stojan. Rúru predhrejte len na 50-60 stupňov a všetko tam dajte na 5-6 hodín. Je potrebné pravidelne kontrolovať pripravenosť, aby nedošlo k presušeniu.

A ako rošt využívate vy?

 

zdroj