SUPER DOMÁCI kysnutý chlieb so syrom bez éčok. Pobláznila sa doňho celá rodina

Pripravte si recept na zaujímavý chlieb, ktorý je obohatený o chutnú syrovú plnku. Ak ste však dostali chuť na niečo sladké, slanú plnku môžete jednoducho vymeniť napríklad za sladký tvaroh alebo lieskovo-orieškovú nátierku.

Ingrediencie

  • 200 ml mlieka
  • 10 g sušeného droždia
  • 60 ml slnečnicového oleja
  • 180 ml kefíru
  • 130 g masla
  • 1 čl cukru
  • 825-875 g múky
  • 200 ml vody
  • 8 g soli
  • 200 g syru feta
  • bylinky
  • sezamové semienka

Postup

V teplom mlieku rozpustite cukor a droždie, pridajte 1 polievkovú lyžičku múky a vymiešajte do hladka. Prikryte a nechajte 10 minút pôsobiť.

Do cesta nalejte slnečnicový olej, teplú vodu a kefír, pridajte soľ a premiešajte. Po častiach pridajte 800 g preosiatej múky a cesto mieste, najlepšie ručne, 5-7 minút. Malo by byť mierne lepkavé. Cesto zakryte potravinovou fóliou a nechajte odstáť 1 hodinu.

Pracovnú dosku posypte múkou a položte na ňu cesto. Zľahka ho roztlačte, rozvaľkajte na tenkú obdĺžnikovú vrstvu a potrite 120 g zmäknutého masla. Fetu zmiešajte s pomletými bylinkami, posypte tým cesto a valčekom mierne zatlačte plnku.

Vyvaľkané cestou nakrájajte na pásiky s hrúbkou 3 cm, okrúhlu formu na pečenie vymastite maslom, do stredu položte pohár, tiež vymastený maslom. Položte pásiky cesta s náplňou smerom von okolo pohára a pohybujte sa v kruhu. Zakryte uterákom a nechajte pôsobiť 10-15 minút.

Vajíčko rozšľahajte a potrite ním pečivo. Vrch posypte sezamovými semienkami alebo zmesou semienok. Rúru predhrejte na 180 stupňov a chlieb pečte 25-30 minút.

Netradičný chlieb je vďaka plnke nadýchaný, voňavý a jemne navrstvený. Prázdny pohár v strede môžete vymeniť za misku s omáčkou. Odrežte si kúsok chleba a namočte. Mimoriadne návykový recept!

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top