BABKINE cuketové placky s PREKVAPENÍM. TAKTO ICH NEROBÍ NIKTO

Pripravte si neodolateľné cuketové placky plnené kuracím mäsom. Celý postup je mimoriadne jednoduchý a placky možno podávať na obed alebo aj večeru.

Čo na to potrebujete?

  • 700 g cukety
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • kôpor, soľ, korenie
  • 300 g kuracích pŕs
  • korenie na mäso podľa vašich preferencií
  • 1 pl rastlinného oleja
  • 2 vajcia
  • 2-3 pl múky

Postup

Mäso nakrájajte na väčšie kúsky, naklepte ich pomocou tĺčika, ochuťte rastlinným olejom, soľou a korením.

Nechajte marinovať 30-60 minút.

Cukety nastrúhajte na hrubšie kúsky, osoľte a nechajte 10 minút odstáť. Následne z nej dôkladne vytlačte šťavu.

Cibuľu a mrkvu nastrúhajte na strúhadle, pridajte to do cuketovej zmesi, premiešajte.

Do tekvicovej hmoty pridajte vajcia, korenie, aromatické bylinky a zeleninu, premiešajte.

Pridajte múku a opäť premiešajte.

Na panvici si rozohrejte olej, polievkovou lyžicou rozotrite cuketovú zmes, vložte kúsok mäsa a opäť to prikryte cuketovou hmotou.

Panvicu zakryte pokrievkou a smažte na miernom ohni 3 až 5 minút, otočte a smažte, kým sa neupečú.

 

K hotovým plneným cuketovým plackám si môžete pripraviť omáčku z majonézy, horčice, cesnaku a kôpru a podávajte s novými zemiakmi.

 

zdroj