Recept: Chutná bulharská polievka s unikátnou chuťou a spôsobom prípravy – Chutí skoro ako naša KURACIA

Pripravte si lahodnú bulharskú polievku s kuracím mäsom, ktorá sa podáva vo všetkých reštauráciách v krajine a je medzi turistami mimoriadne obľúbená. Vychutnajte si aj vy jej neuveriteľnú chuť! Celé tajomstvo spočíva v ingredienciách.

Potrebujete:

  • 2 ks kuracích nôh (cca 900 g)
  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika
  • 3 pl rastlinného oleja
  • 50 – 70 g rezancov
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 pl múky
  • 3 pl kefíru alebo kyslej smotany
  • 1 žĺtok
  • 1 čl citrónovej šťavy

Postup

Uvarte si kuracie nohy a priebežne odstraňujte penu. Mrkvu, cibuľu a zelenú papriku nakrájajte nadrobno a poduste na rastlinnom oleji.

Mäso oddeľte od kostí a vráťte ho do vývaru. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Následne pridajte zemiaky nakrájané na strednú veľkosť a podusenú zeleninu. Nechajte povariť, kým zemiaky nezmäknú. Na konci pridajte malé rezančeky.

Žĺtok zmiešajte s kefírom, múkou a citrónovou šťavou. Môžete pridať viac šťavy alebo môžete na každý tanier dodatočne položiť plátok citróna, aby ste šťavu vytlačili priamo do taniera s polievkou.

Keď je polievka uvarená, pridajte do pripravenej zmesi pár polievkových lyžíc vývaru, aby sa vyrovnala teplota. Zmes následne pridajte do polievky odstavenej z ohňa a premiešajte.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: cpykami.ru