Recept: Kuracie stehná v lahodnej omáčke. Skvelý tip na obed aj večeru – PRE HLADNÝCH JEDÁKOV

Bez ohľadu na to, ako veľa sa hovorí o výhodách kuracích pŕs, mnoho ľudí radšej preferuje stehná.  Mäso je šťavnatejšie, môže sa piecť aj variť. Obzvlášť chutné sú pečené kuracie stehná v omáčke so zeleninou. Tento recept sa rýchlosťou blesku stane obľúbeným aj medzi členmi vašej rodiny.

Zelenina bude nasiaknutá šťavou z mäsa, pretože sa restuje na panvici hneď po kurati. Ľahkú sladkosť jedlu dodá medovo-sójová omáčka. Nie je žiadnym tajomstvom, že tieto ingrediencie sú považované za perfektný doplnok ku kuraciemu mäsu. Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

Potrebujete:

  • 5 ks kuracích stehien
  • 4-5 ks zemiakov
  • 2 pl olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 100 ml sladkej čili omáčky
  • 3 pl sójovej omáčky
  • 1 čl oregana
  • 12 ks mrkvy
  • 1 pl masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 90 ml medu
  • 2 pl citrónovej šťavy
  • 0,75 čl dijonskej horčice
  • soľ, korenie

Postup

Stehná potrite soľou, korením a oreganom. Nechajte 10 minút marinovať. Potom na panvici, ktorá je vhodná aj na pečenie v rúre, rozohrejte olivový olej a maslo a na prudkom plameni opečte mäso do zlatista.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na veľké kocky. Mini mrkvu rozdeľte na polovicu. Nakrájajte cibuľu, cesnak a petržlen.

Kurča preložte na tanier, znížte plameň na stredný stupeň a na zvyšnom oleji poduste cibuľku, približne 2-3 minúty. Pridajte zemiaky a mrkvu, soľ, smažte 8 minút a miešajte každé 2 minúty.

Nalejte med do čistej panvice a nastavte stredný plameň. Pridajte sladkú čili omáčku, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a horčicu. Omáčku za občasného miešania priveďte do varu a varte 2 minúty.

Pridajte cesnak a prípadne aj petržlenovú vňať, premiešajte a varte 2 minúty. Potom stehná vráťte do panvice, pridajte omáčkou a vložte ju do rúry predhriatej na 200 stupňov na 25-35 minút.

Skvelá možnosť na obed alebo večeru. Mäso s prílohou môžete doplniť zeleninovým šalátom. Zmiešajte 1 uhorku, 100 g hlávkového šalátu, 125 g mozzarelly, 1 avokádo a 200 g cherry paradajok. Všetko dochuťte citrónovou šťavou a olivovým olejom, podľa chuti osoľte. Dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru