Recept: Závitky z kapustových listov plnené zeleninovou zmesou. SUPER JEDLO ČO ZASÝTI

Chceli by ste si pochutnať na kapustových závitkoch, no nemáte doma žiadne mäso a ani čas na to ísť do obchodu? Vyskúšajte tieto kapustové rolky s hubami. Je vysoko pravdepodobné, že vám budú chutiť ešte viac, ako samotný originál.

Ak nahradíte omáčku z kyslej smotany niečím diétnejším, vytvoríte dokonalý pokrm aj v období, kedy si strážite postavu. Namiesto smotany môžete vyskúšať paradajkovú omáčku alebo zeleninový bujón.

Ingrediencie

  • 1 celá biela kapusta
  • 150 g ryže
  • 350 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • Smotana
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ
  • Slnečnicový olej

Postup

Kapustu uvarte vo vode alebo zohrejte v mikrovlnnej rúre. Rozoberte na listy, tvrdé žilky odstráňte napríklad nožom.

 

Ryžu uvarte do mäkka.

 

Huby nakrájajte na kocky a opečte na panvici s rastlinným olejom (kvôli chuti ho môžete nahradiť maslom).

 

Ošúpte a nakrájajte cibuľu a mrkvu. Smažte ich oddelene na oleji.

Ryžu, huby a zeleninu zmiešajte, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.

Na každý kapustný list naneste 1 PL náplne a potom ho zaviňte.

Plnené kapustové závitky opečte na panvici, potom ich zalejte kyslou smotanou a dusíme ďalších 40 minút na miernom ohni.

Pred podávaním večeru vždy ozdobte čerstvou zeleninou: petržlenovou vňaťou, kôprom alebo zelenou cibuľkou. Prajeme vám dobrú chuť!