Mlieko, smotana, droždie vajce a lahodné buchtičky sú hotové

Tieto buchtičky sa budú rozplývať v ústach, dlho nestvrdnú a sú mimoriadne voňavé! A hoci na prípravu potrebujete viac času, ako na bežné buchty, výsledok bude stáť za to!

Ingrediencie

0,5 litra mlieka, 260 g kyslej smotany, 50 g droždia, 5 vajec, 1 polievková lyžica cukru, 200 g masla, 500-900 g múky.

Postup

Teplé mlieko zmiešajte s kyslou smotanou a droždím vopred rozpusteným v teplej kyslej smotane a odložte na teplé miesto na 10 minút. Vajcia vyšľahajte s cukrom, pridajte štipku soli a pridajte to do mlieka.

Roztopte maslo a nalejte ho do tejto zmesi. Preosejte múku a vymieste si cesto. Nechajte ho podkysnúť približne 2 hodiny.

V teple bude rásť rýchlejšie. Následne ho nakrájajte 80 g guľky a z každej vyvaľkajte na podlhovastý valček, prikryte vreckom a pustite sa do práce.

Cesto, ktoré bolo najprv rozvaľkané, rozvaľkáme na dĺžku, niekoľkokrát ho prevráťte a rozvaľkajte. Potrite to plnkou (najlepšie škoricu s cukrom, a ak máte chuť na niečo slané, tak zelenú cibuľku, vajíčko, ryžu a opraženú cibuľku). Potrite to žĺtkom a mliekom a dajte piecť na 180 stupňov. Po vybratí potrite rozpusteným maslom a nechajte vychladnúť.

Zdroj: simya.com.ua