Zaočkovaní sa už môžu najesť aj v hotelových reštauráciách, má to ale jeden háčik

Slovenské hotelové reštaurácie sa konečne dočkali. V reštauráciách hotelov sa konečne môžu najesť všetci zaočkovaní a tí, ktorí prekonali koronavírus. Jedinou nevyhnutnou podmienkou je platný negatívny test. Zmena platí od 25. decembra.

Už jeden deň po Vianociach sa hotelové služby sprístupnia v režime OP aj na účely iné ako vykonávanie práce a návšteva zdravotníckeho zariadenia.

Hotely budú fungovať tak, že ich návštevníci sa musia preukázať negatívnym výsledkom testu, pričom stravovať sa môžu už aj v hotelových reštauráciách.

O novinke informovala vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Úrad zároveň prezradil, že na pobyt v hoteloch stačí negatívny výsledok RT-PCR alebo LAMP testu, ktorý nie je starší ako 72 hodín.

Ak sa návštevníci hotelov otestujú antigénovým testom, ten nesmie byť starší ako 48 hodín a vykonaný bude musieť byť priamo na mieste. Nová vyhláška tak povoľuje otvorenie hotelových reštaurácií pre ubytovaných hostí, nie však pre externých návštevníkov, ktorí si chcú v hoteloch usporiadať oslavu.

Otvoriť môžu okrem hotelov aj krátkodobé ubytovania. Obe druhy prevádzok musia fungovať v obmedzenej kapacite – maximálne 75 %.  

Prevádzky musia dbať aj na zvýšenú hygienu. Pristupovať majú k dezinfekcii dotykových plôch prostriedkami s virucídnym účinkom, zvýšenej frekvencii upratovania a poskytovať majú aj tekuté mydlo a papierové utierky. Dlhodobé a karanténne ubytovania môžu fungovať bez zmien.

Zdrj: dnes24.sk

Back To Top