Recept: Smažené kapsy plnené mletým mäsom – Všetko Zabalím a je to hotové, také to je ľahké

Ingrediencie

  • 250 ml vriacej vody
  • ½ čl soli a cukru
  • 450 g múky
  • 3 pl rastlinného oleja
  • 400 g akékoľvek mletého ​​mäsa
  • 80 ml vody
  • soľ, korenie
  • 2 cibule
  • 80 g masla

Postup

Nasypte soľ a cukor do vriacej vody, premiešajte a prelejte to do preosiatej múky.

Pridajte rastlinný olej a vypracujte cesto.

Cesto prikryte a nechajte pôsobiť 30 minút.

Mleté mäso zmiešajte s nadrobno nakrájanou cibuľou a ak chcete, pridajte ešte kúsky tekvice pre šťavnatosť, alebo stačí pridať vodu a všetko dobre premiešať. Maslo, dodá pokrmu nielen šťavnatosť, ale aj príjemnú arómu.

Vyvaľkaním tenkých vrstiev cesta si vyformujte kapsičky. Naplňte ich pripravenou zmesou, zatlačte okraje a smažte v rastlinnom oleji do zlatista.

Čím tenšie je cesto, tým sú kapsy chrumkavejšie, len to nepreháňajte so smažením – cesto je nasýtené maslom a v takom prípade príde o dobrú chuť.

 

Zdroj: souspark.ru