Príbeh malého Herkulesa: Ľudia odsudzovali konanie jeho rodičov, on si to užíval

Mnohí rodičia sa snažia prostredníctvom svojich detí napĺňať svoje neúspešné sny a nútiť ich robiť veci, o ktoré ani nemajú záujem. Mnoho ľudí verilo, že toto bol prípad „Najsilnejšieho chlapca na svete“. Mnohí ho dokonca prezývali „Malý Herkules“.

Rodičia Richarda Sandraka však popreli, že svojho syna tlačili do sveta kulturistiky a vzpierania.

Chlapec sa narodil na Ukrajine 15. apríla 1992 matke, ktorá súťažila v aerobiku, a otcovi, ktorý bol bývalým majstrom sveta v bojových umeniach.

https://www.instagram.com/p/BaQUSypAFcR/

Richard už ako dvojročný začal trénovať.

Obaja rodičia chceli, aby sa ich syn stal hviezdou. Mali veľké nádeje, že sa presťahujú do Kalifornie s cieľom získať dobrú reklamu pre ich syna. V tom čase ich mnohí kritizovali a obviňovali, že ich syna nútia do niečoho extrémneho. Existovali špekulácie, že dokonca užíval steroidy, pretože jeho vzhľad v tak mladom veku bol ako z iného sveta. Vyzeral doslova ako malý Arnold Schwarzenegger.

V rozhovore z roku 2009 sa Richard rozhodol porozprávať o svojich tréningoch, ktoré sa údajne konali päť dní v týždni intenzívnych 90 minút.

„Nikdy som nebol nútený trénovať alebo robiť niečo proti mojej vôli. Moji rodičia neustále trénovali a ja som sa chcel pridať. Bola to väčšinou moja voľba. Nikdy som nebol nútený. Nikdy to nebol problém.“

https://www.instagram.com/p/CVpeAXDsR1R/

V roku 2004 si rodina získala ešte väčšiu pozornosť po tom, čo bol vydaný dokumentárny film The World’s Strongest Boy (Najsilnejší chlapec na svete). Malý Hercules, ktorý vážil iba 36 kg, dokázal vo veku iba 10 rokov zodvihnúť na lavičke dvojnásobok svojej telesnej hmotnosti.

Okrem náročných tréningov musel dodržiavať prísnu diétu, ktorá pozostávala z veľkého množstva fazule mesiacovitej kvôli množstvu bielkovín. V dôsledku toho mal menej ako jedno percento telesného tuku.

Ako trochu vyrástol, začal cvičiť s profesionálnym trénerom Frankom Giardinom, ktorý bol zároveň jeho manažérom. Nebol však spokojný s niektorými metódami jeho otca, ktoré zahŕňali veľa cvičenia a spánok na zemi, aby si Richard udržal správne držanie tela.

Pavel veril, že to nie je veľký problém: „Bola to len fáza skúšania niečoho iného. Nič dôležité.“

Keď mal Richard 11 rokov, jeho otec išiel do väzenia a on s ním prerušil všetky vzťahy. Vtedy prišiel na scénu tréner a manažér Marco Garcia. Pomohol Richardovi získať role v niekoľkých filmoch, vrátane Little Hercules v 3D.

„Všimol som si, že v Amerike prevláda detská obezita. Najmä tu v tejto krajine sa to stalo takým veľkým problémom, že mám pocit, že musím niečo urobiť. Deti raz dospejú a budú našou budúcnosťou. Práve teraz má jedno z troch potenciál zomrieť skôr ako ich rodičia. Chcem ich prinútiť správne jesť a športovať aspoň jednu hodinu denne.

https://www.instagram.com/p/CPUl-dUnUpJ/

„Ako dopadnú takéto deti? Nekončia úspešnou kariérou v žiadnom dobrom biznise. Nakoniec pracujú v McDonald’s a to nie je život, ktorý chcem pre seba.“

V roku 2012 sa Richard objavil vo filme The Legends of Nethiah a v krátkom filme Assassin Priest.

Dnes má 29 rokov a kulturistike sa už nevenuje, minimálne nie tak, ako kedysi.

Richard pracuje v Universal Studios vo „vodnom svete“, kde predvádza všetky druhy kaskadérskych kúskov, vrátane potápania sa do vody z výšky viac ako 15 m.

„Prvýkrát to bolo veľmi desivé. Jediné, na čo som myslel, bolo dodržiavanie bezpečnostných postupov. Už nedvíham činky, jednoducho ma to začalo nudiť.

Som hrdý na svoju minulosť, no nie je to niečo, v čom by som chcel neustále žiť.“

 

Zdroj: boreddaddy.com