Stačilo pol kila zemiakov a mala som prílohu ako v najdrahšej reštaurácií. Všetci sa zalizovali

Jemná chuť pečených zemiakov v kombinácii so syrom a aróma provensálskych byliniek zvíťazí nad všetkými chuťami. Pri pohľade na tento pokrm by len málokomu napadlo, že ide o obyčajnú zemiakovú kašu. Nasledujúci recept je jednoduchý a výsledok je vždy dokonalý. Je pomerne sýty a preto môže pôsobiť nielen ako príloha, ale aj ako samostatné jedlo.

Youtube | LudaEasyCook Позитивная Кухня

Ingrediencie

  • 500 g uvarených zemiakov
  • 1 vaječný žĺtok
  • 30 g masla
  • 80 g Mozzarella syr (môže byť nahradený akýmkoľvek tvrdým syrom)
  • Provensálske bylinky, sušený cesnak, čierne korenie, soľ, iné korenie – podľa chuti

Postup

Po príprave zemiakovej kaše z uvarených zemiakov si zmes vložte do vrecka na zdobenie dezertov s ozdobným nástavcom.

Youtube | LudaEasyCook Позитивная Кухня

Malé porcie kaše vytlačte na vymastený plech na pečenie a dodržujte vzdialenosť.

Youtube | LudaEasyCook Позитивная Кухня

Syr nakrájajte na veľké kocky.

Youtube | LudaEasyCook Позитивная Кухня

Poukladajte ho na zemiaky, dajte ho do stredu, jemne zatlačte a syr posypte provensálskymi bylinkami.

 

Youtube | LudaEasyCook Позитивная Кухня

Opäť si vytlačte pyré tak, aby ste úplne zakryli syrovú náplň.

Youtube | LudaEasyCook Позитивная Кухня

Vložte plech do rúry predhriatej na 220 ° C a nechajte piecť 20 minút.

Youtube | LudaEasyCook Позитивная Кухня

Zostáva už len premiestniť zemiakové kvety na tanier a servírovať, nečakať na vychladnutie. Vôňa takého jedla je mimoriadne príjemná, a syrovo-korenená plnka mu dodáva pikantnosť a z obyčajnej zemiakovej kaše sa stane gastronomický zázrak.

Youtube | LudaEasyCook Позитивная Кухня

Pre viac podrobností týkajúcich sa prípravy si môžete pozrieť v nižšie uvedenom videu:

 

zdroj:Youtube | LudaEasyCook Позитивная Кухня