Na radu mojej mamy. Bujné zemiakové zrazy bez gramu múky: veľmi chutné a rodine chutili
Pripravte si zaujímavý poľský pokrm tzv. zrazy, ktoré budú zo zemiakov a s mäsovou plnkou. Hoci originálny recept používa mleté mäso, v tomto prípade pôjde o nakrájané kúsky mäsa. Výsledok bude nielen zaujímavejší, ale aj chutnejší.
Na varenie potrebujete:
- 4 zemiaky
- 2 vajcia
- soľ, korenie
- 1 polievková lyžica škrobu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 500 g mäsa
Postup
Použite akékoľvek mäso podľa vašej chuti a nakrájajte ho na menšie kúsky.
Na panvici opražte cibuľu nakrájanú na kocky a pridajte k nej mäso, premiešajte, osoľte a okoreňte. Pár minút povarte a nechajte vychladnúť.
Zemiaky nastrúhajte na strúhadle a vytlačte z nich prebytočnú šťavu.
Túto zmes zmiešajte s vajíčkami, soľou, nasekaným cesnakom a škrobom.
Vytvarujte si z toho niečo ako kapsičky – naplňte to mäsovou plnkou, obaľte v múke, krupici alebo strúhanke.
Vyprážajte ich na panvici z oboch strán a podávajte s kyslou smotanou, maslom, rôznymi omáčkami a šalátmi.
Prajeme vám dobrú chuť!