Zemiaky vložím do vrecúška múky a poukladám na plech. Chutné a výdatné zemiakové jedlo

Pripravte si zaujímavý recept z pečených zemiakov, ktoré pred tým obalíte v múke. Chcete vedieť ako chutia? Čím skôr sa teda pustíte do prípravy!

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 1 čl soli
  • 80 g múky
  • 70 g masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • kôpor a petržlenová vňať, zelená cibuľka

Postup

Zemiaky umyte v šupke, poriadne očistite a nechajte ich vlhké.

Do vrecka nasypte múku a zmiešajte ju so soľou.

Vložte do neho zemiaky a dobre ich obaľte v múke.

Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte1 hodinu pri 180 stupňoch.

Jemne nasekané bylinky a cesnak zmiešajte podľa chuti, môžete pridať aj zmes papriky a aromatických byliniek.

Hotové zemiaky rozrežte, do vnútra dajte voňavú plnku z byliniek a cesnaku.

Takáto príloha sa môže podávať s mäsom alebo len takto samostatne. Prajeme vám dobrú chuť.

Zdroj: souspark.ru