Kuracie mäso sa úžasne hodí ku krémovým omáčkam. Ponúkame vám recept, na ktorom si pochutí celá vaša rodina a ideálne sa hodí k rôznym prílohám a šalátom.
Ingrediencie:
- 1,5 kg kuracích stehien
- 1 lyžička soli a mletej papriky
- 4 ks cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 pl múky
- 200 g kyslej smotany
- 250 ml vody
- 40 g masla
Postup
Stehná umyte a osušte.
Mäso vložte do panvice, osoľte, okoreňte, opečte do zlatista a prevráťte na druhú stranu.
Z druhej strany ho taktiež posypte soľou a korením a opečte dozlatista.
Mäso vyberte z panvice a rozpustite v nej maslo. Pridajte cibuľu nakrájanú na tenké polkrúžky a orestujte ju na zvyšnom oleji približne 4 minúty.
Pridajte nasekaný cesnak, soľ a kyslú smotanu. Všetko dôkladne premiešajte.
Prilejte vodu, nechajte podusiť 5 minút a pridajte mäso. Trochu ho premiešajte, aby sa pokrylo omáčkou a duste pod pokrievkou na miernom ohni 15 minút.
Ak sa k cibuli rozhodnete pridať huby, získate skvelú krémovú hubovú omáčku. Prajeme vám dobrú chuť!