Kto by nebol rád, ak by si vedel pripraviť chutnú večeru len za 20 minút? Stačí si len nakúpiť potrebné ingrediencie a všetko vložiť do rúry.
Zemiaky s mäsom vám nezaberú veľa času ani energie. Môžete si zvoliť akékoľvek mäso, ktoré práve máte v chladničke. Sme presvedčení, že na tomto jedle si pochutí celá vaša rodina.
Čo na to potrebujete?
- 700 g bravčového mäsa
- 800 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 pl horčice
- 2 pl gréckeho jogurtu
- 2 pl majonézy
- 100 g tvrdého syra
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- Slnečnicový olej
Postup
Mäso nakrájajte na tenké plátky, prikryte potravinovou fóliou a naklepte tĺčikom. Všetky plátky osoľte a okoreňte z oboch strán.
Zemiaky ošúpte a nastrúhajte na strúhadle. Vytlačte z nich prebytočnú šťavu, osoľte a premiešajte.
Zapekaciu misu vymastite olejom a zemiaky rovnomerne naukladajte po celom dne.
Cibuľu nakrájame na polovičné krúžky a poukladajte ich na zemiakovú vrstvu. Následne cibuľu prikryte kúskami mäsa.
Nastrúhajte tvrdý syr, pridajte k nemu horčicu, majonézu a biely jogurt – dôkladne premiešajte.
Pripravenú zmes naneste na vrch, rovnomerne rozotrite, prikryte papierom na pečenie a alobalom. Rúru nechajte vyhriať na 180 stupňov a pečte približne 20 minút.
Po uplynutí tohto času odstráňte papier na pečenie spolu s alobalom a pečte ďalších 20 minút pri rovnakej teplote. Prajeme vám dobrú chuť!