Mnoho ľudí si myslí, že príprava plnenej papriky na zimu je veľmi zdĺhavý a problematický proces. Ponúkame vám univerzálny recept, ktorý môžete použiť pri akomkoľvek množstve papriky a rôznorodou zeleninovou plnkou.
Čo na to potrebujete:
- Papriku
- Kapustu
- Mrkvu
- Čili papričku
- Cesnak
- Petržlenovú vňať
- Soľ
- Voda
- Ocot
- Bobkový list
- Čierne korenie
Postup
Kapustu a mrkvu nastrúhajte na strúhadle. Čili papričku rozrežte pozdĺžne, odstráňte semienka a nakrájajte ich na malé prúžky.
Cesnak nasekajte nadrobno. Časť petržlenovej vňati nasekajte nadrobno, všetky prísady dobre premiešajte a podľa chuti osoľte.
Paprike zrežte vrcholy a odstráňte jadierka. Každú papriku naplňte nakrájanou zeleninou.
Na dno nádoby dajte petržlenovú vňať, bobkový list a korenie, potom ju naplňte plnenou paprikou – čo najtesnejšie.
Na zálievku použite studenú vodu, soľ a vínny ocot. Podľa chuti pridajte do vody soľ a nechajte ju úplne rozpustiť. Prilejte vínny ocot v množstve 150 ml octu na 1 liter vody a ihneď naplňte obsah nádob výsledným nálevom. Potom zostáva zavrieť nádoby viečkami a odoslať ich napríklad do špajzovej skrinky.