Plnená paprika na zimu: rýchla príprava nálevu namiesto zdĺhavej sterilizácie

Mnoho ľudí si myslí, že príprava plnenej papriky na zimu je veľmi zdĺhavý a problematický proces. Ponúkame vám univerzálny recept, ktorý môžete použiť pri akomkoľvek množstve papriky a rôznorodou zeleninovou plnkou.

Čo na to potrebujete:

  • Papriku
  • Kapustu
  • Mrkvu
  • Čili papričku
  • Cesnak
  • Petržlenovú vňať
  • Soľ
  • Voda
  • Ocot
  • Bobkový list
  • Čierne korenie

Postup

Kapustu a mrkvu nastrúhajte na strúhadle. Čili papričku rozrežte pozdĺžne, odstráňte semienka a nakrájajte ich na malé prúžky.

Cesnak nasekajte nadrobno. Časť petržlenovej vňati nasekajte nadrobno, všetky prísady dobre premiešajte a podľa chuti osoľte.

Paprike zrežte vrcholy a odstráňte jadierka. Každú papriku naplňte nakrájanou zeleninou.

Na dno nádoby dajte petržlenovú vňať, bobkový list a korenie, potom ju naplňte plnenou paprikou – čo najtesnejšie.

Na zálievku použite studenú vodu, soľ a vínny ocot. Podľa chuti pridajte do vody soľ a nechajte ju úplne rozpustiť. Prilejte vínny ocot v množstve 150 ml octu na 1 liter vody a ihneď naplňte obsah nádob výsledným nálevom. Potom zostáva zavrieť nádoby viečkami a odoslať ich napríklad do špajzovej skrinky.

 

Zdroj: cpykami.ru