Ingrediencie
Makovo-kokosový korpus:
- 200 g kokosu
- 200 g maku
- 6 vajec
- 1 pl prášku do pečiva
- 6 pl cukru
Rolky:
- 250 g masla
- 2 vajcia
- 3 čl prášku do pečiva
- 550-600 g múky
- 100 ml smotany
- 3 pl kondenzovaného mlieka
- 3 pl kakaa
Maková plnka:
- 200 g maku
- 3 pl hrozienok
- 1 pl kandizovaného pomaranča
- 5 pl cukru
Kokosová plnka:
- 150 g strúhaného kokosu
- 1 vajce
- 4 pl cukru
Makový krém:
- 7 pl maku (maková plnka)
- 3 pl koňaku
- 300 g masla
Kokosový krém:
- 150 g strúhaného kokosu
- 6 pl krupice
- 500 ml mlieka
- 120 g cukru
- 15 g vanilkového cukru
- Maslo
Čokoládová poleva:
- 100 g horkej čokolády
- 4 pl smotany
- 1 pl koňaku
Prísady
- 1 ks tortových oblátok
- Koktailové čerešne
PRÍPRAVA
Makovo-kokosový korpus:
Vajcia rozšľahajte mixérom s cukrom do tuha (hmota by mala zväčšiť trojnásobne svoj objem 3-krát) 5-6 minút.
Zľahka primiešajte kokos s mletým makom a práškom do pečiva.
Cesto preložte do formy vystlanej papierom na pečenie.
Pečte pri 180 °C 35 minút. Nechajte jeden deň odstáť.
Cesto na rolky
Stuhnuté maslo nastrúhajte na strúhadle a pridajte k nemu cukor. Následne prisypte 400 g múky a dôkladne premiešajte.
Pridajte vajíčka, kyslú smotanu, prášok do pečiva, zvyšnú múku a vytvorte hladké jemné cesto, snažte sa pracovať rýchlo. Množstvo múky by malo byť upravené tak, aby vám vzniklo vláčne cesto. Vložte ho do chladničky na 30 minút.
Cesto rozdeľte na 2 časti. Do jednej pridajte kakao, do druhej kokos a znova premiešajte. Každý kus cesta rozdeľte na 6 kúskov.
Každý kúsok kokosového cesta rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik dlhý 21 cm a hrubý 0,2 cm. Potrite ho makovou plnkou (mak sparte, pomeľte, pridajte k nemu cukor, hrozienka a kandizované ovocie) a zatočte do rolády.
Rolky poukladajte do formy s papierom na pečenie a zľahka zatlačte na dno, aby rolky tvorili jednu vrstvu bez medzier. Pečte 25-30 minút pri 180 °C do zlatista.
Na kokosovú plnku zmiešajte kokos s cukrom a vajíčkom.
Všetkých 6 kusov kakaového cesta rozvaľkajte na obdĺžnik dlhý 21 cm a hrubý 0,2 cm. Potrite ho náplňou a zrolujte do roliek.
Rolky vložte do formy vystlanej papierom na pečenie a zľahka stlačte, aby sa vytvorila pevná vrstva bez prasklín. Pečte 25-30 minút pri 180 ° C.
Kokosový krém:
400 ml mlieka uvarte s obyčajným a vanilkovým cukrom. V 100 ml mlieka rozmiešajte krupicu a nalejte ju do vriaceho mlieka. Varte 2-3 minúty. Pridajte kokos. Varte ďalšie 2-3 minúty. Nechajte vychladnúť. Maslo vyšľahajte a za stáleho šľahania ho pridajte do vychladnutého kokosového krému.
Makový krém:
Maslo vyšľahajte, pridajte mak, koňak a opäť premiešajte.
Začnite s vrstvením
Makovo-kokosový korpus by mal byť horizontálne rozrezaný na 2 časti.
Na jeden makovo-kokosový koláč naneste polovicu kokosového krému.
Čokoládové a kokosové závitky – navrch naneste druhú polovicu kokosového krému.
Všetko predeľte tortovou oblátkou a vytvorte ďalšie vrstvy. Pridajte polovicu makového krému.
Následne makové rolky, zvyšok makového krému a druhá časť makovo-kokosového korpusu.
Vrch potrite čokoládovou polevou, ozdobte bielym kokosom a koktailovýmim čerešňami. Nechajte odstáť v chladničke aspoň 6 hodín. Pri podávaní nakrájajte na obdĺžnikové kúsky.