Recept: FAMÓZNA paradajková zmes na zimu. Robím ju celá rodina

Tieto paradajky v pikantnej plnke majú radi všetci, dokonca aj tí, ktorí paradajky v skutočnosti nemajú vôbec radi. Štipľavosť je možné prispôsobiť pridaním cesnaku a feferóniek – všetko podľa vašich chutí.

Potrebujete

  • 4 kg paradajok
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 hlávka cesnaku
  • Kôpor, petržlenová vňať, bazalka
  • 2 sladké papriky
  • 2 ks čili
  • 4 bobkové listy
  • 40 ks celého čierneho korenia
  • klinčeky podľa chuti
  • voda
  • 2 pl soli
  • 150 ml octu
  • 70 g cukru

Postup

Vyberte si paradajky s pevnou šupkou, nie prezreté.

Cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky, sladkú papriku a čili na plátky.

Cibuľu a paradajky dajte do čistých skiel na dno.

Tip: vpichy do paradajok robte špáradlom, aby potom nepraskli.

Do každého skla vložte 1 bobkový list.

Nalejte vriacu vodu, prikryte a nechajte pôsobiť 20 minút.

Zvyšok zeleniny rozmixujte spolu s bylinkami a cesnakom.

Vodu sceďte a rozmixovanú zmes vložte rovnakým dielom do paradajok.

Pridajte soľ a cukor.

Uvarte vodu a nalejte ju do skiel spolu s octom, pridajte celé korenie.

Všetko zatvorte vekami a zabaľte do utierok, kým nevychladnú.

Skladujte v pivnici alebo v špajzovej skrinke.

 

 

Back To Top