Mäkké a vláčne cesto sa vám bude doslova roztápať v ústach. Ďalším bonusom je, tieto tvarohové koláče sú cenovo dostupné a rýchle na prípravu.
Ingrediencie
- 500 g lístkového cesta
- 500 g tvarohu
- 1 čl soli
- 250 g masla
- 4 vajcia
- 1 čl cukru
Postup
V hlbokej miske zmiešajte tvaroh, zmäknuté maslo, vajíčka, soľ a cukor. Všetko rozšľahajte tyčovým mixérom dohladka.
Rozmrazené cesto rozvaľkajte na vrstvu s hrúbkou 2 až 3 mm. Mali by ste mať 4 rovnaké kusy cesta.
Jednu vrstvu cesta potrite štvrtinou plnky a prikryte ju druhou. Taktiež ju namažte a následne zrolujte. To isté urobte so zvyšnými dvoma časťami.
Obe rolády zabaľte do papiera na pečenie a dajte na 1 hodinu do mrazničky. Potom ich nakrájajte na kúsky s hrúbkou 1,5 – 2 cm.
Plech vysteľte papierom na pečenie a kúsky cesta poukladajte uzatvoreným okrajom nadol. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 10 minút.
Mnohým sa môže zdať, že také množstvo masla je zbytočné. Ale vďaka nemu zostanú rolky mäkké a nedrobivé aj na druhý deň. Výsledok bude mať slano-sladkú chuť. Vždy môžete upraviť množstvo cukru a v prípade potreby si upečiete niečo sladké pod zub.