Recept: Čokoládovo-tvarohový koláčik, ktorý dá skvelú bodku po dobrom obede

Ingrediencie

Čokoládová vrstva:

  • Cukor – 100 gramov
  • Čokoláda – 100 gramov
  • Maslo – 100 gramov
  • Múka – 100 gramov
  • Vajcia – 2 kusy
  • Kakao – 2 polievkové lyžice
  • Prášok do pečiva – 1/2 lyžičky
  • vanilkový cukor – 1 balíček
  • štipka soli

Tvarohová vrstva:

  • cukor – 2 polievkové lyžice
  • tvaroh – 200 gramov
  • 1 vajce
  • vanilkový cukor – 1 balíček

Postup

Čokoládu nalámte na kúsky a rozpustite ju spolu s maslom. Vajcia rozmiešajte so soľou a cukrom.

Čokoládovo-maslovú zmes zmiešajte s rozšľahanými vajíčkami.

Múku zmiešajte s kakaom a práškom do pečiva, všetky suroviny spojte dokopy.

Pripravte tvarohovú plnku

Tvaroh dôkladne premiešajte s vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom.

Na dno formy dajte trochu čokoládového cesta, následne pridajte na niekoľko miesť aj polovicu tvarohovej zmesi.

Vrstvy opakujte, navrch dajte čokoládové cesto a rozotrite ho drevenou špajľou.

Takto pripravený koláč pečte 30-40 minút na 180 stupňoch a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť!

 

Zdroj: misvyt.pp.ua