Ingrediencie na cesto
- 250 ml teplej vody (50-60 stupňov)
- 1 PL cukru
- 3 pl slnečnicového oleja
- Štipka soli
- 1 balíček sušeného droždia
- 420 g múky
- cesnak
Ingrediencie na potretie
- 1 čl soli
- 2 pl slnečnicového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 ml vody
- Kôpor
Postup
Preosejte múku. V miske si zmiešajte vodu, olej, cukor, soľ, droždie a múku. Vymieste si cesto, kým sa vám prestane lepiť na ruky. Malo by sa naťahovať.
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Z cesta si vytvarujte menšie guľôčky, vložte ich do vymastenej formy na pečenie vo vzdialenosti približne 1 cm od seba. Položte to na teplé miesto a počkajte 5 minút.
Medzitým si pripravte „polevu“: V mažiari alebo mixéri si rozdrvte cesnak so soľou, vodou a olejom. Ak chcete, môžete to dochutiť nasekaným kôprom alebo inými bylinkami. Všetko dôkladne premiešajte.
Kúsky cesta vložte do rúry a pečte 15 minút.
Upečené buchtičky okamžite potrite cesnakovou polevou. Vďaka tomu získajú skvelú chuť a vôňu.
Stačí už len chvíľu počkať, kým vychladnú a môžete sa pustiť do ich konzumácie.