Keď príde sezóna čerstvého ovocia, vždy si z neho chceme pripraviť niečo chutné, originálne a rýchle. Takéto dezerty majú nielen príjemnú vôňu a sviežu chuť, ale sú aj pomerne zdravé, pretože obsahujú veľa vitamínov, minerálov a prírodných kyselín. Dezert s jahodami a tvarohom je dobrou alternatívou na letné maškrtenie a sme presvedčení, že tento dezert si obľúbi celá vaša rodina.
Na prípravu budete potrebovať:
- 200 g jahôd
- 250 g tvarohu
- 100 g cukru
- 200 g sušienok
- 200 ml šľahačky alebo smotany
Postup
Pomocou valčeka alebo mixéra rozdrobte sušienky na čo najmenšie kúsky.
Polovicu cukru vyšľahajte so šľahačkou alebo kyslou smotanou, pridajte tvaroh a šľahajte, kým vám nevznikne jednotná konzistencia.
Jahody umyte, osušte, aby sme ich zbavili prebytočnej vlhkosti, nakrájajte na plátky a presne polovicu ovocia zmiešajte s druhou časťou (50 g) cukru. Zvyšné jahody poslúžia ako dekorácia.
Vezmite si malé misky na šalát alebo zmrzlinové poháre a začnite s vrstvením dezertu: najskôr pridajte nadrobené sušienky, potom vyšľahanú smotanovú zmes s tvarohom a sladké jahody. Postup opakujte ešte raz a vrch dozdobte zvyšnými jahodami.
Aby bol dezert jemnejší a voňavejší, vložte ho do chladničky na 30-40 minút.