Recept: Plnené mäsové rolky v smotanovo-cesnakovej omáčke

Mäsové závitky v kyslej smotane a cesnakovej omáčke sú takmer dokonalou voľbou pre chutnú a pomerne rýchlu večeru či už počas bežného dňa, alebo na rodinnú oslavu. Do tenkých plátkov mäsa zabalíte prúžok syra, aby bol výsledný efekt pokrmu ešte jemnejší. Ako základ použite 900 gramov bravčového mäsa.

Nakrájajte ho na plátky a naklepte. Posypte korením a soľou, môžete pridať aj trochu pretlačeného cesnaku. Mäso zatiaľ odložte a pripravte si ostatné ingrediencie.

Najemno si nasekajte petržlenovú vňať a kôpor, zmiešajte to s 50 gramami zmäknutého masla. Pridajte tam 4 strúčiky pretlačeného cesnaku. Tvrdý syr nakrájame na kocky. Teraz naneste na každý kúsok mäsa čerstvo pripravenú krémovú plnku a na vrch naukladajte kúsky syra.

Mäso zabaľte do roliek a pripevnite ich po okrajoch drevenými špáradlami. Každú rolku trochu obaľte v múke a naukladajte na panvicu. Opečte zo všetkých strán na oleji do zlatista na silnom ohni.

Omáčka: v hlbokej miske si zmiešajte 250 mililitrov vody s 3 lyžice kyslej smotany. Pridajte k tomu 4 strúčiky prelisovaného cesnaku. Premiešajte a hotovú zmes nalejte k mäsovým rolkám. Nechajte dusiť pod pokrievkou na miernom plameni, kým nebudú hotové – približne 40 minút.

Ako prílohu k tomuto mäsovému pokrmu môžete zvoliť varenú ryžu, zemiakové pyré alebo šalát z čerstvej zeleniny. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: shponder.com