Prečo sa vo vašej domácnosti začali objavovať pavúky? TOTO JE DÔVOD

Pavúky sú neželanými hosťami v nejednej domácnosti a v mnohých ľuďoch vyvolávajú strach. Prezradíme vám, prečo sa pavúky objavujú práve u vás doma a ako sa im vyhnúť.

Tieto situácie sa páčia len málokomu. Je ale dôležité pochopiť, že pavúky sa objavujú z nejakého dôvodu. Ak sa nechcete opäť zľaknúť pohľadu na osemnohého plaziaceho sa tvora, stačí odstrániť všetky možné dôvody jeho výskytu…

grayscale photo of spider webunsplash

Asi najzrejmejším dôvodom je špina. Byt, v ktorom vládne chaos a neporiadok, sa pre pavúky stáva skutočným rajom. Radi navíjajú svoje siete v odľahlých rohoch, kde sa hromadí obrovské množstvo prachu.

Môže to byť strop na balkóne či miesto za radiátormi, digestor v kuchyni a rúry v kúpeľni. Toto sú miesta, ktorým zvykneme venovať najmenšiu pozornosť.

Pavúky sa často vyskytujú vo vlhkých príbytkoch. Môže sa tam objavovať kvôli zlému vetraniu alebo vlhku v pivnici (ak bývate v 1. poschodí). Na kontrolu úrovne vlhkosti si zaobstarajte vlhkomer. Je to užitočná vec, ktorá sa vám bude hodiť v lete aj v zime.

black spider on webunsplash

Snažte sa čo najčastejšie vetrať všetky miestnosti. Okrem toho je tiež dôležité slnečné svetlo, pretože pavúky sa radi sťahujú do najtmavších zákutí v byte.

Ak sa v dome objaví veľa pavúkov, potom našli niečo na konzumáciu. Článkonožce obľubujú mušky, komáre a šváby. A v klasickom dome ich upútajú aj mravce.

Iné dôvody

Po prechádzke v lese si po príchode domov nezabudnite skontrolovať všetko oblečenie. Pavúk sa môže dostať do vášho bytu nielen cez okná, ale cez váš sveter alebo bundu. A nezabúdajte ani na kliešte!

Ak radi zbierate lesné plody alebo huby v lese, pozorne skontrolujte všetko, čo ste si priniesli domov, určite tam nechcete mať nepríjemný hmyz.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému apartmán, automatický, bytPexels

Pavúky môžu okrem iného počas sťahovania migrovať aj do nového bytu. Najlepšie je hneď všetky krabice s vecami rozobrať a starostlivo prepracovať. Ak si so sebou nosíte nábytok, skontrolujte aj ten.

Počet pavúkov v domácnosti sa zvyšuje s nástupom chladného počasia. Na jeseň, keď teplota vzduchu klesá, článkonožce vyhľadávajú teplé miestnosti. Môžu sa dostať do bytu rôznymi trhlinami. Na konci leta je teda najlepšie skontrolovať všetky podozrivé miesta v dome. Sieťky proti komárom nemusíte odstraňovať ani na zimu.

Ako sa bezpečne zbaviť pavúkov

Typické domáce pavúky nie sú pre ľudí nebezpečné. Preto by ste sa nemali báť ich prípadného uhryznutia. Verte, že sú rovnako nešťastní, z toho, že sa s vami stretávajú.

Ak máte vo svojom dome naozaj veľa pavúkov a chcete sa ich zbaviť, urobte to bezpečne. Nie je potrebné behať s papučami po byte a prenasledovať to nešťastné stvorenie od rohu k rohu.

Mimochodom, veľa ľudových pranostík je spojených s pavúkmi. Napríklad sa verí, že ak sa v dome nájde pavúk, ľudia v danej domácnosti sa budú tešiť z prosperity a zisku. Počuli ste o tom niekedy?

 

Zdroj: takprosto.cc

Back To Top