Recept: Mäsová rolka plnená chutnou plnkou

Zaujímavý nápad na mäsový pokrm, ktorý sa dá pripraviť na večeru aj na slávnostný stôl. Môžete použiť akékoľvek mäso a korenie, ktorým najčastejšie ochucujete vaše jedlá.

Na prípravu budete potrebovať:

  • 800 g kuracích stehien alebo pŕs
  • 4 vajcia
  • 2 pl ovsených vločiek alebo strúhanky
  • 50 g holandského syra
  • Soľ
  • Muškátový oriešok podľa chuti
  • Mleté čierne korenie
  • Paprika podľa vášho vkusu

Postup

  1. Mäso pomeľte , osoľte a okoreňte podľa chuti, pridajte muškátový oriešok a papriku, ďalšie korenie prípadne aromatické bylinky.                                                                    Tip: Cesnak je možné pridať už aj do mletého mäsa.
  2. Uvarené vajíčka nakrájajte nadrobno.
  3. Na papier na pečenie si rozložte mleté ​​mäso a mokrou lyžicou ho vyformujte do štvorca alebo obdĺžnika, na vrch dajte vajíčka a posypte strúhaným syrom.

  1. Pomocou papiera si mäso zrolujte, okraje zlepte mokrými rukami, posypte ho paprikou a zabaľte do papiera na pečenie. Okraje papiera zatočte ako cukríky.

  1. Rolky rozložte na suchú panvicu. Nalejte trochu horúcej vody a pečte pod vekom 10 minút. Otočte a pečte z druhej strany taktiež 10 minút.

  1. Preložte to na tanier, odstráňte papier a získate veľmi šťavnaté, chutné a voňavé mäso.

Tip: Na plnku môžete použiť čokoľvek, na čo máte chuť.

 

Zdroj: otozh.com.ua