Zaujímavý nápad na mäsový pokrm, ktorý sa dá pripraviť na večeru aj na slávnostný stôl. Môžete použiť akékoľvek mäso a korenie, ktorým najčastejšie ochucujete vaše jedlá.
Na prípravu budete potrebovať:
- 800 g kuracích stehien alebo pŕs
- 4 vajcia
- 2 pl ovsených vločiek alebo strúhanky
- 50 g holandského syra
- Soľ
- Muškátový oriešok podľa chuti
- Mleté čierne korenie
- Paprika podľa vášho vkusu
Postup
- Mäso pomeľte , osoľte a okoreňte podľa chuti, pridajte muškátový oriešok a papriku, ďalšie korenie prípadne aromatické bylinky. Tip: Cesnak je možné pridať už aj do mletého mäsa.
- Uvarené vajíčka nakrájajte nadrobno.
- Na papier na pečenie si rozložte mleté mäso a mokrou lyžicou ho vyformujte do štvorca alebo obdĺžnika, na vrch dajte vajíčka a posypte strúhaným syrom.
- Pomocou papiera si mäso zrolujte, okraje zlepte mokrými rukami, posypte ho paprikou a zabaľte do papiera na pečenie. Okraje papiera zatočte ako cukríky.
- Rolky rozložte na suchú panvicu. Nalejte trochu horúcej vody a pečte pod vekom 10 minút. Otočte a pečte z druhej strany taktiež 10 minút.
- Preložte to na tanier, odstráňte papier a získate veľmi šťavnaté, chutné a voňavé mäso.
Tip: Na plnku môžete použiť čokoľvek, na čo máte chuť.
Zdroj: otozh.com.ua