Medový kvas s chrenom! Intenzívne, povzbudzujúce, osviežujúce

Tento druh kvasu sa vyrába z bežne dostupných produktov. Dôležitou súčasťou nápoja je aj med, ktorý mu dodáva osobitú chuť a arómu.

Ingrediencie:

  • 400 g suchárov
  • 6,5 litra vriacej vody
  • 100 g medu alebo cukru
  • 15 g sušeného droždia alebo 45 g čerstvého
  • 50 g chrenu

Postup

Vložte sucháre do čistej nádoby a zalejte vriacou vodou, premiešajte. Nechajte odstáť 4 – 6 hodín.

Pridajte cukor a droždie, premiešajte, zakryte a nechajte pôsobiť 12 – 24 hodín.

Zakvasenú zmes preložte do litrovej nádoby.

Zvyšok preceďte cez niekoľko vrstiev gázy.

Pridajte med, nasekaný chren, premiešajte. Nechajte 2 hodiny odstáť, preceďte a rozlejte do fliaš s dobrými uzávermi.

Do každej fľaše pridajte 4 – 5 hrozienok.

Tip: Ak nemáte radi medovú chuť a arómu, tak stačí pridať cukor. Chren môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv.

Kvas skladujte na chladnom mieste, v pivnici alebo v chladničke.

 

Zdroj: souspark.ru

Back To Top