Radi skúšate nové recepty? Tak potom si určite skúste jednoduchý a chutný recept na mäsové guličky. Sú veľmi chutné a hneď sa po nich len tak zapráši.
Zdroj: jocooks.com
Ingrediencie
Na mäsové guľky
680 g mletého hovädzieho mäsa
1/2 hrnčeka strúhanky
1 vajce
1/4 hrnčeka kečupu alebo paradajkového pretlaku
1/4 hrnčeka horčice
1 polievková lyžica omáčky Worcester
štipka soli
štipka čierneho korenia
2 lyžice olivového oleja (na vyprážanie)
Na omáčku
2 lyžice masla
1 veľká cibuľa, nakrájaná na jemno
1 polievková lyžica omáčky Worcester
1 hrnček vývaru (hovädzieho alebo kuracieho) – možno nahradiť vodou s bujónom
2 lyžice kukuričného škrobu
štipka soli
1 lyžica kečupu alebo paradajkového pretlaku
petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
Do veľkej misy dajte všetky ingrediencie okrem olivového oleja. Pomocou rúk dobre premiešajte. Vyvaľkajte guličky s priemerom 3-4 cm.
Na veľkej panvici rozpáľte olivový olej. Na oleji postupne osmažte všetky guľôčky (zo všetkých strán). Osmažené guličky dajte na bok.
Na rovnakej panvici rozpáľte maslo a urobte na ňom cibuľku. V miske zmiešajte vývar s kukuričným škrobom. Vmiešajte ostatné ingrediencie na omáčku a nalejte zmes na panvicu k cibuľke. Varte 3 – 5 minút, kým omáčka nezhustne.
Do omáčky vmiešajte hotové mäsové guľky. Pred podávaním ozdobte petržlenovou vňaťou.
Tip: Guličky podávajte so zemiakovou kašou.