Poznáte túto zázračnú rastlinu, ktorá liečia mnohé choroby? Určite by ste si ju mali kúpiť už len kvôli…

Latinský názov rastliny Skalnica je Sempervivum a znamená to „žiť navždy“. Názov pochádza zo semper = vždy a vivum = život.
V ľudovej medicíne sa Skalnica používa kvôli jej protizápalovým a diuretickým vlastnostiam. Obsahuje tanín, rastlinný hlien, olej, živicu, malát vápenatý, mravčia a kyselinu jablčnú. Niektoré štúdie potvrdili, že obsahujú flavonoidy a sacharidy. Skalnica sa môže používať vo forme šťavy, náterov, mastí alebo čaju. Sklanica je dobre rastlina, ktorá sa používa (vo forme čaju) na liečbu rán, popraskanej pokožky, vredov, hemoroidov, črevného čistenia parazitov, bolestí krku alebo cukrovku.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt skalnica

V nasledujúcom texte sa dozviete, ako z nej pripraviť čaj:

Potrebujeme:
2 dl horúcej vody,
2 malé, jemne roztrhané listy Skalnice,

Príprava:
Vložte listy do hrnca a zalejte ich horúcou vodou. Nechajte luhovať 2 hodiny. Potom tento čaj pite 3-4x denne. Tento čaj je veľmi užitočný pri hnačke, menštruačnej bolesti a bolestiach uší.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt skalnica

Tu je prírodný liek, ktorý posilní váš metabolizmus a detoxuje vaše telo:

Potrebujeme:
500 gramov listov Skalnice,
1 kg medu,

Postup:
Listy rozdrvite v miske. Pridajte med a zmes dôkladne zmiešajte. Nechajte túto zmes 7 dní na teplom mieste. Dajte si jednu polievkovú lyžicu ráno na prázdny žalúdok a nejedzte ešte asi 2 hodiny po tom. Tento prírodný prostriedok čistí telo od toxínov a urýchľuje metabolizmus.

Ako liečiť hemoroidy?
300 gramov rozdrvených listov,
750 gramov lúčneho medu,
1 citrón,

Postup:
Vložte olúpaný citrón do vody a pridajte čajovú lyžičku sódy na pečenie. Nechajte stáť 1 hodinu. Potom umyte citrón a nakrájajte na plátky. Vezmite plátky citrónu a listy Sklanice, pretlačte zmes cez gázu. Do šťavy pridajte med a miešajte s drevenou lyžicou.
Zmes uchovávajte v chladničke. Berte 1 čajovú lyžičku ráno pred jedlom. Tento liek užívajte mesiac a pol.

zdroj:healthandhealthyliving.com

 

Back To Top