Uhorky zaváram len s citrónom. Sú omnoho chutnejšie, chrumkavejšie a vydržia dlhšie

Zavárané uhorky sú častými hosťami na zimnom stole. Sú dobré samé alebo v rôznych šalátoch, napríklad legendárny „Olivier“. Jediná negatívna vec – v náleve musí byť ocot, ktorý nie všetkým chutí a nie je dovolený pri všetkých zdravotných ťažkostiach.

Kyselina citrónová je šetrnejšia pre žalúdok ako  kyselina octová a budem jej potrebovať menej. Uhorky získajú ľahké citrusové tóny a zachovajú prirodzenú chuť. Môžete pridať svoje obľúbené voňavé bylinky.

Zložky

Uhorky                       550-650 g

Citrón                          0,5 ks

Cesnak                        3 strúčiky

Dáždniky z kôpru       2 ks

Čierne korenie (celé)   5 ks

Voda                             1 l

soľ                               50 g

kyseliny citrónovej    1 lyžička

Cukor                          150g

príprava

1. Dajte uhorky približne rovnakej veľkosti do vody na 6 hodín. Opláchnite a odrežte „zadok“.

Okurky s citrónom

2. Dajte na dno každého zaváraninového pohára  kôprové dáždniky, olúpaný cesnak a korenie. Môžete pridať čerešňové alebo dubové listy.

Okurky s citrónom

3. Urobte si citrónové kruhy a vložte ich do pohára s uhorkou.

Okurky s citrónom

4. Naplňte nádoby horúcou vriacou vodou. Po 20 minútach vodu vylejte, varte ju s  kyselinou citrónovou, soľou a cukrom a nakoniec nalejte do pohárov

Okurky s citrónom

5. Poháre zavrite, dajte hore nohami, zabaľte a čakajte na úplné chladenie.

Okurky s citrónom

Dajte uhorky na chladné miesto, vyberte to v zime, pridajte uhorky do šalátov alebo ako samostatné občerstvenie. Skúste túto metódu a zdieľajte ju so svojimi priateľmi!

zdroj: takprosto.cc