Podľa tohto jednoduchého receptu dokáže jahodový tortu pripraviť naozaj každý, a to aj úplný začiatočník. Vyskúšajte sami. Tortu môžete pripraviť zo surovín, ktoré určite nájdete doma v chladničke.
zloženie cesta
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 130 g hladkej múky
- 20 g kakaového prášku
- 2 lyžice oleja
vanilkový krém
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 300 ml mlieka
- 3 lyžice cukru
- 100 g mäkkého masla
hore
- cca. 400 g jahôd
- 1 balíček červené želatíny
Príprava
Vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, múku a kakao a dobre premiešajte. Upečte cesto vo vymastenej forme alebo plechu pri 170 stupňoch po dobu 10 až 12 minút.
Puding uvarte v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a po ochladené vmiešajte mäkké maslo. Tento krém navrstvite na pripravené cesto a naň naskladajte nakrájané jahody. Nakoniec rozpustite želatínu a zalejte jej celý povrch torty. Nechajte stuhnúť v chladničke a podávajte s čerstvými jahodami.