Jahodová torta z čokoládovým cestom a vanilkovým krémom! Fantastická torta tromfne aj ťažšie varianty

 

Podľa tohto jednoduchého receptu dokáže jahodový tortu pripraviť naozaj každý, a to aj úplný začiatočník. Vyskúšajte sami. Tortu môžete pripraviť zo surovín, ktoré určite nájdete doma v chladničke.

zloženie cesta

  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 130 g hladkej múky
  • 20 g kakaového prášku
  • 2 lyžice oleja

vanilkový krém

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • 100 g mäkkého masla

hore

  • cca. 400 g jahôd
  • 1 balíček červené želatíny

Príprava

Vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, múku a kakao a dobre premiešajte. Upečte cesto vo vymastenej forme alebo plechu pri 170 stupňoch po dobu 10 až 12 minút.

Puding uvarte v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a po ochladené vmiešajte mäkké maslo. Tento krém navrstvite na pripravené cesto a naň naskladajte nakrájané jahody. Nakoniec rozpustite želatínu a zalejte jej celý povrch torty. Nechajte stuhnúť v chladničke a podávajte s čerstvými jahodami.