Ako navrhnúť kuchyňu v gréckom štýle? Svieža, jednoduchá, prirodzená

Dizajn kuchyne v gréckom štýle a často nazýva aj stredomorský. Vzhľadom na to, že krajiny v týchto oblastiach majú spoločnú históriu, sú ich kultúrne úspechy tiež navzájom prepojené. Grécky štýl má však určité charakteristiky, ktoré si len ťažko zameníte s ničím iným.

Oboznámte sa s dizajnovými prvkami gréckej kuchyne. Kto vie, možno sa inšpirujete a zmeníte vzhľad tej vašej…

 

Farebná škála

голубая кухня

Nebesky modrá, tmavo-modrá alebo odtiene sivej – to by sa malo vynímať v gréckej kuchyni. Hlavná farebná schéma by však mala byť založená na svetlých farbách: všetky odtiene bielej. Preto je grécky štýl vhodný pre malé kuchyne.

оливковая кухня

Ak, dávate prednosť teplým tónom pred stredomorským štýlom, nič nepokazíte ani olivovou, tmavo-zelenou alebo hnedou farbou. Hlavné je, že vyzerajú prirodzene.

 

Materiály

каменные стены

Grécky štýl nezahŕňa iba prírodné farby, ale aj použitie prírodných materiálov či je reč o nábytku alebo o povrchových úpravách. Môžete napríklad nechať stenu bielej farby a podlaha bude zdobená tehlami, dlaždicami alebo drevom.

столешница

Kovové či plastové detaily sa neodporúčajú na dekorácie. Nezodpovedajú tomuto štýlu a nebude to vyzerať dobre. Samozrejme, počas varenia sa nemôžete zaobísť bez týchto pomôcok. V tom prípade ich stačí dať do zásuvky.

 

Charakteristika gréckeho štýlu

средиземноморская кухня

Mal by obsahovať modrú alebo akýkoľvek iný odtieň tejto farby. Zároveň ju môžete využiť buď v doplnkoch, nábytku alebo textíliách (napr. obrusy).

Pre Grécko je charakteristická svetlá keramika. Podlahové dlaždice alebo dekorácie na stene – to všetko pridá vašej kuchyni tú správnu atmosféru

Drevený nábytok a prírodné tkaniny. Pre grécky štýl nie sú typické príliš výrazné farby. Vankúše s posteľnými obliečkami – to je všetko.

стильная кухня

Malý krb s keramickými obkladmi dodá vašej kuchyni útulnosť a teplo. Všetky detaily a doplnky by mali byť dobre kombinovateľné.

светлая кухня

Špeciálne miesto majú aj doplnky. Medené spotrebiče, riad a vázy sa dokonale hodia do takéhoto interiéru, ktorý môžete doplniť izbovými rastlinami. Pozrite sa, skvele môže vyzerať citrón na kuchynskej linke!

 

zdroj:sovkusom.ru