17 kulinárskych tipov, ktoré vám uľahčia život. Číslo 3 vyskúšate ešte dnes

Každá dobrá gazdinka vždy verí, že jedlo, ktoré pripraví, bude nielen chutné, ale aj pekné na pohľad. Bohužiaľ, aj skúsení kuchári robia chyby. Na to, aby ste sa vyhli nesprávnym krokom vo vašej kuchyni, je nutné, aby ste poznali niekoľko šikovných trikov.

Zvyčajne na nich prídete po mnohých rokoch varenia. Preto sme sa rozhodli, že pre vás pripravíme zoznam kulinárskych zlepšovákov, ktoré vám uľahčia prípravu akéhokoľvek pokrmu.

Ak chcete, aby boli vaše rezne vždy mäkké, nechajte ich na hodinu v zmesi octu a slnečnicového oleja v pomere 1:1.

хитрости на кухне

Šťavnatosť fašírok docielite, ak do mletého mäsa pridáte najemno narezanú a zľahka opraženú cibuľku a trochu surového zemiaku.

хитрости на кухне

Ak ste nestihli odstrániť penu z vývaru a ona medzitým spadla, nalejte do hrnca pohár prevarenej vody. Keď pena opäť stúpne nahor, vyberte ju.

хитрости на кухне

Fašírky najskôr opečte na veľkom ohni po dobu 1 minúty. Následne trochu znížte plameň, po 5-6 minútach fašírky pretočte a zvýšte plameň na 30 sekúnd.

хитрости на кухне

Aby sa ryba počas tepelnej úpravy nerozpadla a nadobudla chrumkavú kožu, vysušte ju papierovou utierkou a ihneď na to osoľte.

хитрости на кухне

Nastrúhaný zemiak zmiešajte s menším množstvom mlieka, aby vám nesčernel.

хитрости на кухне

Staré zemiaky odporúčame variť takto: pri varení do nich pridajte 1 čl jablčného octu, 2 strúčiky cesnaku a bobkový list. Ak nie, môžete ich variť vo vývare.

хитрости на кухне

Kysnuté cesto bude mäkké, ak do neho pridáte najemno nastrúhaný varený zemiak.

хитрости на кухне

Cesto rýchlejšie podkysne, ak do neho nastoknete niekoľko rúrkovitých cestovín.

хитрости на кухне

Fazuľa nestmavne, ak ju budete variť v otvorenom hrnci.

хитрости на кухне

Pri príprave šalátu z kyslej kapusty namiesto jabĺk použite kúsky ananásu alebo mandarínok.

хитрости на кухне

Šalát polejte slnečnicovým olejom až po tom, ako ho osolíte a okoreníte.

хитрости на кухне

Ak chcete, aby bol váš vývar priezračný, počas varenia do neho vložte umytú škrupinu z vajca. Potom vývar preceďte.

хитрости на кухне

Staršie a tvrdšie kúsky kuracích pŕs pripravíte rýchlejšie, ak ich po 20 minútach varenia dáte do studenej vody po dobu 5 minút.

хитрости на кухне

Ak chcete odstrániť nepríjemný zápach pri vyprážaní rýb, vložte nakrájané a ošúpané surové zemiaky do slnečnicového oleja.

хитрости на кухне

V prípade, že potrebujete čerstvo zvarený džem čo najrýchlejšie vychladiť, vložte ho do malého hrnca, ktorý následne dátete do väčšej nádoby, naplňte ju ľadovou vodou a pridajte soľ.

хитрости на кухне

Dúfame, že tieto jednoduché využijete aj pri vašej príprave pokrmov. Ak sa vám tento článok páčil, podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na Facebooku.

Povedzte nám, aké triky používate, aby bola chuť jedla zaujímavejšou a proces varenia jednoduchším.

zdroj: sovkusom.ru

Back To Top