Ako si vypestovať doma bazalku? Bude chutnejšia a väčšia, ako tá z obchodu

Bazalka sa môže na prvý pohľad javiť ako náročná rastlina, no v skutočnosti ju nie je ťažké pestovať, ak sa budete riadiť základnými pravidlami a využijete zopár tajomstiev skúsených záhradníkov. Jednoduchou metódou pomocou fľaše si môžete vypestovať šťavnaté, mäsité, vitamínmi nabité a voňavé bazalky priamo na okennom parapete!

Youtube | СУПЕР СПОСОБ

Budete potrebovať 5-litrovú plastovú fľašu rozrezanú na polovicu. Takýto objem bude ideálny pre rast a vývoj koreňového systému bazalky.

Youtube | СУПЕР СПОСОБ

Univerzálnu pôdu pre sadenice (je ľahká, a preto vhodná pre bazalku) je vhodné z dôvodu dezinfekcie preliať vriacou vodou a potom zasiať semená. V zohriatej pôde vzklíči rýchlejšie – približne za týždeň.

Youtube | СУПЕР СПОСОБ

Navlhčite povrch semien vodou prostredníctvom rozprašovača a rozrezanú fľašu zakryte potravinovou fóliou, vložte na teplé osvetlené miesto – ideálny je slnečný okenný parapet. Ak je to potrebné, posvieťte si na neho svetlom. Nemusíte vykonávať žiadne kroky, vrátane presádzania.

Youtube | СУПЕР СПОСОБ

Keď klíčky vyjdú na povrch, je potrebné posypať pôdu zmesou pozostávajúcou z 5 dielov piesku a 1 diela popola, aby sa predišlo ochoreniu.

Youtube | СУПЕР СПОСОБ

Bazalka bude rásť pokojne na slnečnom okennom parapete a sme presvedčení, že sa budete tešiť bohatej úrode!

Back To Top