Kysnuté rohlíčky s vanilkovým krémom. Cesto ako vatička a krém nemá konkurenciu

Cesto:
1,2 kg hladkej múky
6 dl mlieka
70 g droždia
20 dkg kryštálového cukru
10 dkg masla
1 Kavova Lyzicka soli
2 vajíčka

Krém:
6 dl mlieka
24 dkg cukru
2 ks vanilkový cukor
1,5 ks citrónový puding
2 ČL strúhanej citrónovej kôry
6 žĺtkov
10 dkg masla
šťava z jedného citróna
Na posypanie : práškový cukor
Na potretie : 1 vajíčko a 1 PL oleja

Postup:
Dáme si vykysnúť kvások.Ostatné suroviny zmiešame, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto.

Necháme ho vykysnúť prikryté utierkou asi 60 – 90 minút.
Z mlieka, pudingu, múky,žĺtkov a citrónovej kôry si uvaríme puding.Žĺtky s pudingom a citrónovou kôrou rozmiešame v troche mlieka a pomaly vlievame do vriaceho mlieka.

Plameň bude slabý, aby sme neurobili praženicu.Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo a pomaly pridávame citrónovú šťavu.Všetko vyšľaháme.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 40 dielov Tieto rozvaľkáme do podlhovastej placky- oválnej. Asi 3 cm od okraja cesta navrstvíme 1 PL náplne a prikryjeme cestom ako na pirohy.
Na druhej polovici cesta bez náplne urobíme zárezy ostrým nožom…

ja som robila kolieskom a túto časť preložíme cez urobený piroh. Koniec cesta zahneme pod rožok. Rohlíčky necháme asi 15 minút podkysnúť. Potom ich potrieme vajíčkom , ktoré sme rozmiešali s olejom a upečieme pri 180°asi 15 minút.Vychladnuté rohlíčky pocukrujeme.

Back To Top