zloženie:
lístkové cesto – 500 g.
čerešňa (môže byť zamrazená) – 500 g.
vlašské orechy – 80 g.
strúhanka – 80 g.
maslo -1 lyžica
cukor – 100 g.
vajce – 1 ks.
kukuričný škrob – 1 polievková lyžica
Príprava:
Vyberte lístkové cesto z mrazničky, ktoré počas prípravy ostatných ingrediencií, pri izbovej teplote sa rozmrazí. Posypte pracovnú plochu múkou a cesto rozvaľkajte valčekom na veľmi tenkú vrstvu.
Roztopte maslo a natrite ním cesto. Posypte strúhankou a jemne nasekanými orieškami (robte to pár centimetrov od okrajov cesta).
Vylejte šťavu z čerešní, pridajte lyžicu kukuričného škrobu a premiešajte.
Na cesto rozložte čerešne a posypte cukrom. Zrolujte čo najtuhšie.
Položte na plech papier na pečenie. Prepichnete vidličkou cesto a natrite rozbitým vajcom. Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov, 15 minút, až kým nedosiahnete zlatohnedú farbu. Vyberte z rúry a posypte práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
zdroj: www.ilovehobby.club