Lenivá štrúdľa s čerešňami a orechmi, a nemusíte stáť celé hodiny pri sporáku!

zloženie:

lístkové cesto – 500 g.

čerešňa (môže byť zamrazená) – 500 g.

vlašské orechy – 80 g.

strúhanka – 80 g.

maslo -1 lyžica

cukor – 100 g.

vajce – 1 ks.

kukuričný škrob – 1 polievková lyžica

Príprava:

Vyberte lístkové cesto z mrazničky, ktoré počas prípravy ostatných ingrediencií, pri izbovej teplote sa rozmrazí. Posypte pracovnú plochu múkou a cesto rozvaľkajte valčekom na veľmi tenkú vrstvu.

Roztopte maslo a natrite ním cesto. Posypte strúhankou a jemne nasekanými orieškami (robte to pár centimetrov od okrajov cesta).

Vylejte šťavu z čerešní, pridajte lyžicu kukuričného škrobu a premiešajte.

Na cesto rozložte čerešne a posypte cukrom. Zrolujte čo najtuhšie.

Položte na plech papier na pečenie. Prepichnete vidličkou cesto a natrite rozbitým vajcom. Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov, 15 minút, až kým nedosiahnete zlatohnedú farbu. Vyberte z rúry a posypte práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

zdroj: www.ilovehobby.club