Nadýchané krémové rezy s pudingovým krémom. Vôbec nie sú presladené a krém skvelo drží

Zákuskov s poriadnou vrstvou krému nie je nikdy dosť a ak ich máte radi, určite si ich radi doma tiež pripravujete pri príležitosti rôznych osláv, či len tak ku káve či čaju. Vyskúšajte aj tento zaujímavý recept.

Základná podoba torty je veľmi jednoduchá. Ak zatúžite po oživení, nebojte sa pridať sezónne ovocie. Letné obdobie k tomu so svojou bohatou úrodou priamo vyzíva! V zime môžete pridať marmeládu.

zloženie cesta

  • 6 vajec
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 6 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc oleja
  • 6 lyžíc mlieka
  • 1 balenie prášku do pečiva

zloženie krému

  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 5 lyžíc kyslej smotany
  • 200 g pudingového prášku

zloženie polevy

  • 100 g čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie

Príprava

Vyšľahajte bielky do tvrdej peny. Zmiešajte všetky ostatné prísady a dobre premiešajte. Nakoniec vmiešajte bielky a upečte cesto na plechu s papierom na pečenie po dobu 25 minút v rúre na 200 stupňov. Vychladnuté cesto rozkrojte na dva listy.

Zmiešajte smotanu s pudingom, a nakoniec kyslú smotanu. Dobre vyšľahajte a krém potom navrstvite medzi dva hárky korpusu.

Nakoniec rozpustite čokoládu a zmiešajte ju so smotanou. Pripravenou zmesou tortu polejte a nechajte stuhnúť cez noc v chladničke. Pred podávaním nakrájajte jednotlivé rezy.

Back To Top