Slimáky plnenie šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!

Talianske závitky zvané „Girelli“ sú v slovenských domácnostiach známe ako slimáky z lístkového cesta, plnené syrom a šunkou. Vždy zo stola zmiznú ako prvé. Popri obyčajných jednohubkách a chipsov, sú úplnou delikatesou.

Ich jednoduchá príprava je skôr fantastickým relaxom, ako fuška v kuchyni. Na tejto chuťovke nie je vôbec nič zložitého a Vaša snaha bude ocenená prázdnym tanierom. Pochutnáte si na nich obzvlášť v kombinácii s bielym vínom.

INGREDIENCIE

1 lístkové cesto
20 dkg šunky
50 g mäkkého syra
2 surové zemiaky
soľ a korenie podľa chuti


POSTUP

Zemiaky si nastrúhajte najemno a jemne osoľte. Poriadne vysušte.
Zmäknuté lístkové cesto si vyvaľkáme. Najlepšie do kruhu. Na neho poukladáte nastrúhané zemiaky. Pridajte šunku a rozotrite mäkký syr.
Cesto zrolujte a zabaľte do potravinovej fólie. Dajte ho do chladničky vychladiť na 30 minút. Potom ho nakrájajte na kolieska.
Kolieska naskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút.
Zdieľajte tento super recept na slimáky plnenie šunkou a syrom s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú