S týmito radami si vypestujete 3-násobnú úrodu uhoriek. Pripravte sa, že ich budete rozdávať rodine

Prichádza jar a s ňou čas na sadenie v záhradke, kde si môžete vypestovať aj čerstvé ovocie a zeleninu. Niektorí dokonca začínajú pestovať tie obľúbené rastliny v skleníkoch či na okne alebo balkóne.

Dnes sa budeme venovať uhorkám a tomu, ako ich chrániť pred všetkými druhmi škodcov. Uprednostňujeme zdravý životný štýl a zdravé jedlo, takže vám nebudeme radiť chemické prípravky. Hoci sú účinné, zdravie je prednejšie.

Ošetrovanie uhoriek

1. Ošetriť možno len uhorky, ktoré ešte nemajú kvety. Odporúčame každých desať dní, uhorky postriekať zložením prírodných ingrediencií. V nádobe s vodou zrieďte 20 gramov mydla, 1 liter mlieka a 30 kvapiek jódu. Prevencia je vždy lepšia ako liečba.

2. Často sa stáva, že keď sa začnú objavovať krásne zelené uhorky, ich vrcholy  už sú žlté. Existuje na to riešenie. Namočte 300 gramov chleba do vedra s vodou, pridajte pol lyžičky jódu a zmes spracujte. Toto ošetrenie môžete vykonávať každé dva týždne.

 

3. Pre tých, ktorí žijú na dedine, chovajú kravy alebo majú možnosť získať prírodné mliečne výrobky, bude ľahké ošetriť zeleninu pomocou srvátky. Vo vedre s vodou zrieďte 2 litre srvátky a 150 gramov cukru. Po ošetrení uhoriek touto zmesou bude vaša úroda bohatšia.

zdroj.takprosto.cc