Počas týchto mesiacov sa vám zíde tento chutný zeleninový zázrak. Mäsové jedlá a polievky budú oveľa chutnejšie.
Prísady:
- 500 g paradajok
- 500 g mrkvy
- 300 g petržlenovej vňate
- 500 g cibule
- 500 g papriky
- 500 g soli
Príprava:
Mrkvu očistíme a nastrúhame, cibuľu a papriku nakrájame na kocky. Paradajky obaríme horúcou vodou aby sme ľahko vedeli odstrániť kožku a nakrájame ju na kocky. Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
Pripravenú zeleninu vložíme do jednej nádoby a osolíme. Aj je soľ veľmi jemná bude stačiť aj 400g. Necháme postáť 10 minút a naplníme ju do pohárov. Uzavrieme a odložíme do špajze.
Počas chladných mesiacov je ponuka zeleniny menšia a je dôležité aby sme konzumovali veľa zeleniny. Chutná polievka alebo perkelt potrebuje dobrý základ zo zeleniny. Na konzerváciu použijeme iba soľ, takže si ju môže každý ľahko pripraviť a vydrží dlho.