Takto jednoducho vieš vyhnať krtkov zo záhrady! Že to mňa nikdy nenapadlo…

Krtko je veľmi dotieravé stvorenie, ľahko vám zničí krásnu záhradu. Jeho netrápi či máme plnú záhradu kvetov alebo zeleniny, on len kope a kope. Krtko sa neživý rastlinami, tie zničí len pri kopaní.

Čo môžete proti tomu urobiť?

To musíte vedieť, že krtko je chránený druh, takže im nemôžete ubližovať len ich vyhnať. A práve to nieje jednoduché. Oplatí sa vyskúšať niekoľko riešení, jeden zaberie určite.

Krtko nemá rád hluk

Krtko nemá rád hluk, takže niektorý si myslia, že pomôže aj občasná prechádzka po záhrade. Vytvárajú sa tak vibrácie, ktoré krtka vyplašia. Ale ak chcete isť na istotu, kúpte si ultrazvukové zariadenie, ale sú rozdielne názory na účinnosť tohto prístroja, niektorý sú spokojný, iný nie.

Ak nenájde potravu odíde

Niektorý si myslia, že ak nebude mať dostatok potravy odíde sám. Krtko sa živý chrobákmi. Vyskúšajte postreky proti chrobákom alebo zavolajte odborníka. Ani to však nieje isté že vás zbaví krtka.

Mačka a pes

Psy veľmi radi naháňajú krtkov alebo len robia hluk na dvore. Aj mačky vedia urobiť hluk, ale ani jedna možnosť nieje istá.

Môže nastúpiť kávová usadenina

Ak radi pijete zalievanú kávu tak usadeninu nevyhadzujte. Pozbierajte ju a nalejte do chodieb krtka. Silné vône vadia krtkom a preto môže byť táto metóda účinná.

Všetko čo má prenikavý pach

Cesnak, čierne korenie, šťava z kyslých uhoriek, tieto potraviny môžete vliať do chodieb krtka. Mnohý chvália tieto prostriedky a iný tvrdia že sa nič nestalo, len začali kopať o niečo ďalej.

Sieť na krtka

Nie je to ľahká robota, ale ak chceme našu záhradu uchrániť tak je to jedna z najúčinnejších metód. Bohužiaľ ani táto metóda vám nezaručí záhradu bez krtincov.

Z hrabľami vpred

Tam kde za objaví krtko, zanechá krtince. Tieto kôpky pekne uhlaďte hrabľami, aj takto sťažíte prácu krtka. Jeho chodby sa tak zasypú a keď budete mať šťastie, krtko ustúpi.

zdroj: takprosto.cc