Domáce poctivé lekvárove buchty pre všetky mašktné jazýčky. Zakaždým sú ako z obrázka

Suroviny:

1 kg polohrubej múky
7 PL kryštálového cukru
1,5 dl oleja
5 dkg masla
1 vajíčko, 1 žĺtok
6 dl mlieka
2 PL rumu
pol kávovej lyžičky soli
1,5 kocky droždia – 60 gramov
Ďalej budeme potrebovať:
olej, lekvár, práškový cukor a maslo

Postup:
Pripravíme si kvások z droždia, 1,5 dl mlieka a 1 ČL cukru. Necháme ho vykysnúť.Ostatné sypké suroviny zmiešame, prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajíčka a rum, pridáme kvások a premiešame.

Nakoniec pridáme olej a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť 60 minút.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, pokrájame na obdlžníky a na každý dáme 1 ČL lekváru, alebo inej náplne, zabalíme a uložíme na vymastený plech.

Celú buchtu potierame olejom, aby sa po upečení dobre odlepovali
Pečieme pri 180°asi 25 minút

Hotové buchty ešte horúce potierame maslom
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Za recept ďakujeme pani Milke

Back To Top