Pripravte si kuracie mäso podľa skvelého receptu. Jedinečná kombinácia produktov vytvára lahodnú a nezabudnuteľnú chuť. Jedlo s jedinečnou orientálnou chuťou osloví každého. Najmä pre tých, ktorí majú radi mäso so sladkými tónmi.
Ingrediencie
- 600 g kurčaťa
- 120 g sušených marhúľ
- 100 g mandlí
- 2-3 PL masla
- ½ citrónu
- 3 cibule
- 100 g hrozienok
- 1 PL medu
- 1 ČL škorice
- Slnečnicový olej
- Čierne mleté korenie
- Soľ
Postup
Kurča (prsia, stehná, krídla) vložte do hrnca, zalejte vodou, mierne osoľte a dajte na plameň. Varte do mäkka.
Kým sa mäso varí, namočte mandle do malého množstva vriacej vody na 15 minút, stiahnite šupku a rozrežte ich na polovicu. Sušené marhule a hrozienka umyte, namočte na 30 minút do vody izbovej teploty.
Uvarené mäso vyberte z vývaru, nechajte ho vychladnúť a zbavte ho kostí. Mäso porozdeľujte na malé kúsky.
V hlbšej panvici si rozpustite maslo a pridajte trochu rastlinného oleja.
Pridajte tam nakrájanú cibuľu. Zalejte 150-200 ml vývaru, ktorý zostal po uvarení kuraťa a poduste. Pridajte kuracie mäso, ochuťte korením, škoricou a soľou.
Pridáme sušené marhule, hrozienka, mandle a premiešajte. Po 2 minútach vytlačte šťavu z polovice citróna a pridajte med. Znovu premiešajte a na miernom ohni povarte 5 minút. Hotové jedlo môžete posypať nasekaným kôprom alebo ozdobte lístkami šalvie.
Medové kurča sa tradične podáva s neutrálnou prílohou: obyčajná varená ryža alebo tenké turecké rezance.
Zdroj: sovkusom.ru