Všetci sa pýtali, ako som urobila toto medové kurča. Nikto neveril, že je to tak ľahké

Pripravte si kuracie mäso podľa skvelého receptu. Jedinečná kombinácia produktov vytvára lahodnú a nezabudnuteľnú chuť. Jedlo s jedinečnou orientálnou chuťou osloví každého. Najmä pre tých, ktorí majú radi mäso so sladkými tónmi.

медовая курица с курагой

Ingrediencie

  • 600 g kurčaťa
  • 120 g sušených marhúľ
  • 100 g mandlí
  • 2-3 PL masla
  • ½ citrónu
  • 3 cibule
  • 100 g hrozienok
  • 1 PL medu
  • 1 ČL škorice
  • Slnečnicový olej
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ

Postup

Kurča (prsia, stehná, krídla) vložte do hrnca, zalejte vodou, mierne osoľte a dajte na plameň. Varte do mäkka.

Kým sa mäso varí, namočte mandle do malého množstva vriacej vody na 15 minút, stiahnite šupku a rozrežte ich na polovicu. Sušené marhule a hrozienka umyte, namočte na 30 minút do vody izbovej teploty.

курица с сухофруктами

Uvarené mäso vyberte z vývaru, nechajte ho vychladnúť a zbavte ho kostí. Mäso porozdeľujte na malé kúsky.

V hlbšej panvici si rozpustite maslo a pridajte trochu rastlinného oleja.

Pridajte tam nakrájanú cibuľu. Zalejte 150-200 ml vývaru, ktorý zostal po uvarení kuraťa a poduste. Pridajte kuracie mäso, ochuťte korením, škoricou a soľou.

медовая курица с луком

Pridáme sušené marhule, hrozienka, mandle a premiešajte. Po 2 minútach vytlačte šťavu z polovice citróna a pridajte med. Znovu premiešajte a na miernom ohni povarte 5 minút. Hotové jedlo môžete posypať nasekaným kôprom alebo ozdobte lístkami šalvie.

Medové kurča sa tradične podáva s neutrálnou prílohou: obyčajná varená ryža alebo tenké turecké rezance.

 

Zdroj: sovkusom.ru