Tipy ako si pripraviť najlepšiu huspeninu – Lepšia ako tá z obchodu

Huspenina nám je známa už od detstva. Skladá sa z mäsa s vývarom, skladuje sa v chladničke a má vzhľad tvrdeného skla. Aby bola huspenina vždy dobrá a chutná, mali by ste poznať niektoré tajomstvá jej prípravy…

  1. Mäso namočte na 5 hodín do studenej vody.
  2. Na prípravu želé sú najlepšie hovädzie koleno, paprčky a hovädzí chvost, ale každý si môže vybrať podľa svojich predstáv.
  3. Mäso vložte do hrnca, zalejte čistou vodou a priveďte k varu.
  4. Potom ho vyberte, zlejte vodu a zalejte ho čistou.
  5. Keď opäť začne vrieť, znížte plameň na minimum a pravidelne odstraňujte penu, ktorá sa tvorí počas varenia.
  6. Nechajte variť asi 5-6 hodín.
  7. Do vrecúška vyrobeného z gázy vložte soľ, mrkvu, cibuľu, petržlenovú vňať, bobkový list, trochu cibuľovej šupky a povarte ďalšie 2 hodiny.
  8. Keď je huspenina hotová, vypnite plameň a nechajte ju odstáť 20 minút.
  9. Vyberte mäso a zeleninu, nechajte ich vychladnúť a nakrájajte.
  10. Mäso preložte do pripravených skiel a zalejte ho scedeným vývarom. Vrch posypte mletou paprikou.
  11. Po vychladnutí vložte do chladničky, aby stuhla.

 

Zdroj: otozh.com.ua