Huspenina nám je známa už od detstva. Skladá sa z mäsa s vývarom, skladuje sa v chladničke a má vzhľad tvrdeného skla. Aby bola huspenina vždy dobrá a chutná, mali by ste poznať niektoré tajomstvá jej prípravy…
- Mäso namočte na 5 hodín do studenej vody.
- Na prípravu želé sú najlepšie hovädzie koleno, paprčky a hovädzí chvost, ale každý si môže vybrať podľa svojich predstáv.
- Mäso vložte do hrnca, zalejte čistou vodou a priveďte k varu.
- Potom ho vyberte, zlejte vodu a zalejte ho čistou.
- Keď opäť začne vrieť, znížte plameň na minimum a pravidelne odstraňujte penu, ktorá sa tvorí počas varenia.
- Nechajte variť asi 5-6 hodín.
- Do vrecúška vyrobeného z gázy vložte soľ, mrkvu, cibuľu, petržlenovú vňať, bobkový list, trochu cibuľovej šupky a povarte ďalšie 2 hodiny.
- Keď je huspenina hotová, vypnite plameň a nechajte ju odstáť 20 minút.
- Vyberte mäso a zeleninu, nechajte ich vychladnúť a nakrájajte.
- Mäso preložte do pripravených skiel a zalejte ho scedeným vývarom. Vrch posypte mletou paprikou.
- Po vychladnutí vložte do chladničky, aby stuhla.
Zdroj: otozh.com.ua