Lacné recepty na pečené mäso rúre. Tieto recepty milujú muži aj ženy

Pečené mäso sa premení na najjednoduchší a najrýchlejší pokrm, ak ho uvaríte podľa všetkých pravidiel. Pre tých ľudí, ktorí nechcú celý deň stráviť pri sporáku, ponúkame zjednodušené recepty na chutné mäso.

Pečená kačica s jablkami

Ingrediencie

  • 1,8-2 kg kačice
  • 20 g horčice
  • 4-5 ks jabĺk
  • 30 ml sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička med
  • korenie podľa chuti
  • soľ

Postup

Pripravte si celú kačicu tak, že ju na noc zalejete studenou slanou vodou, aby sa rýchlejšie upiekla a bola šťavnatejšia.

Na druhý deň kačicu vyberte z vody, osušte utierkou. Okoreňte a potrite horčicou – zvnútra aj zvonka. Nechajte odstáť 30 minút.

Jablká nakrájajte na malé kolieska, vložte ich dovnútra okraje otvoru spojte so špáradlami.

Kačicu vložte do pekáča a pridajte aj zvyšné kolieska jabĺk. Následne to všetko premiestnite do vrecúška na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 250 stupňov, po dobu 20 minút. Potom teplotu znížte na 220 stupňov a pečte ďalších 20 minút. Nakoniec teplotu znížte na 180 stupňov a pečte ešte ďalších 40 minút.

Zmiešajte si med so sójovou omáčkou. 15 minút pred koncom pečenia, v poslednej fáze, rozrežte alebo rozstrihnite vrecúško a potrite kačicu pripravenou omáčkou. Pokračujte v pečení.

 

Pečený králik na pive

Ingrediencie

  • 1,5 kg králičieho mäsa
  • 12 strúčikov cesnaku
  • 50 g masla
  • 300 g údeného bôčiku
  • 350 ml svetlého piva
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti

Príprava

Králičie mäso nakrájajte na menšie kúsky. Každý osoľte a okoreňte. Následne ich vložte do formy na pečenie.

Bôčik nakrájajte na kocky a naukladajte na ne kúsky králičieho mäsa. Navrch dajte očistené strúčiky cesnaku a kúsky masla. Nakoniec pridajte pivo a celú formu zakryte alobalom.

Vložte ju do rúry predhriatej na 200 stupňov na 40 minút. Potom odstráňte fóliu, mäso polejte šťavou, ktorá sa vytvorila počas pečenia a nechajte piecť ešte ďalších 20 minút do zlatista.

 

Pečená sviečkovica so ciderom

Ingrediencie

  • 500 g bravčovej sviečkovice
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 jablká
  • 300 ml jablkového cideru
  • podľa chuti osoľte
  • korenie

Príprava

Panenku dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií. Osmažte ju zo všetkých strán na rozpálenej panvici s trochou rastlinného oleja. Mäso následne vložte do zapekacej misy.

Cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky strednej hrúbky. Jablká nakrájame na plátky.

Cibuľu opražte na panvici, pridajte nasekaný cesnak a po 1 minúte aj jablká. Po dvoch minútach pridajte cider a nechajte dusiť 5 minút.

Jablkovo-cibuľovú omáčku následne pridajte k mäsu. Vložte ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte približne 30 minút.

 

Zdroj: sovkusom.ru