Nakladané kuracie mäso v zaváranine – TOTO JE PROSTE ÚŽASNÉ

Existuje nespočetné množstvo možností prípravy kuracieho mäsa. Nájdete ho takmer vo všetkých kuchyniach sveta, čo sa dá jednoducho vysvetliť: diétne, jemné a chutné kuracie mäso sa dá dobre kombinovať s akýmkoľvek korením a zeleninou.

Kuracie prsia, nohy a krídla vyzerajú lákavo, ale čo keď chcete využiť všetko naraz? Máme pre vás skvelé riešenie! Nakladané kuracie mäso nielenže osloví kohokoľvek, ale bude vždy pripravené na použitie.

Ingrediencie

  • 1,5 kg kuracieho mäsa
  • 4-6 ks bobkových listov
  • 25 g soli
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 6 ks celého nového korenia
  • mleté čierne korenie

тушенка из курицы

Postup

Dôkladne opláchnite celé kura pod tečúcou vodou. Rozdeľte ho na veľké kúsky. Potom ich nakrájajte na také kúsky, aby sa ľahko vošli do skiel na zaváranie.

Kuracie kúsky presuňte do misy, podľa chuti osoľte a okoreňte. Rukami dôkladne premiešajte. Nádoby umyte sódou a následne obvyklým spôsobom sterilizujte.

Nádoby vytrite dosucha. Na dno každej nádoby položte 1,5–2 bobkové listy a 2 ks nového korenia. Naukladajte tam kolieska cibule a kolieska mrkvy.

домашняя тушенка

Potom vložte a pevne zatlačte kurča do nádob. Na vrchu nechajte 2 – 3 cm voľného miesta. Tam sa potom objaví tuk. Naplnené nádoby uzavrite viečkami.

Na spodok širokého hrnca položte utierku. Umiestnite na ňu sklá s kuracím mäsom. Naplňte ho teplou vodou tak, aby bola vyrovnaná s obsahom nádoby.

Zapnite oheň a sklá nechajte bublať od doby zovretia približne 6 hodín. Varte na strednej intenzite plameňa. Napokon odstráňte hrniec zo sporáka – sklá nechajte vo vode, kým nevychladnú.

как приготовить тушенку в кастрюле

Mäso je pripravené na konzumáciu. Skladujte ho v chladničke alebo v pivnici, spravidla na chladnom mieste. Môžete ho podávať v teplom ale aj studenom stave, so zemiakmi a dusenou zeleninou.

 

Zdroj: sovkusom.ru