Tip, ako si rýchlym spôsobom vyčistiť celú domácnosť – POUŽÍVAM HO UŽ ROKY

Čistota a pohodlie by nemali byť otázkou peňazí. Niekedy jednoducho nemusíte utrácať peniaze za špeciálne čistiace prostriedky a strácať tak čas pri činnostiach, ktoré neprinášajú úžitok. Všetko sa dá urobiť mnohokrát ľahšie a lacnejšie! Pozrite sa na neoceniteľné tipy, ako mať najčistejšiu domácnosť najpohodlnejším spôsobom.

Namočte papierové utierky do octu a nechajte ich na 30-40 minút umiestniť na vodovodné kohútiky. Potom ich odstráňte a zvyšný ocot opláchnite vodou a všetko bude ako nové.

Vatu namočte do bielidla a na noc ju roztiahnite po stranách vane, aby bola opäť snehobielej farby.

Najlepším spôsobom, ako vyčistiť zrkadlo od škvŕn, je zriediť ocot s vodou v pomere 1: 1.

Polovicu citrónu potrite soľou a aplikujte ju na hrdzavé škvrny ale stopy od vodného kameňa. Táto zmes nefunguje o nič horšie ako chemikálie zakúpené v obchode.

 

Ak pri čistení ventilačných mriežok na ne nanesiete malú vrstvu vosku / glycerínu, nebude sa tak často na nich hromadiť prach.

Steny a stropy sa dajú jednoducho vyčistiť obyčajným mopom ponoreným do vody

Tvrdý štetec a prostriedok na čistenie okien odstráni silné usadeniny na dverách sprchového kútu.

Žulové dosky je možné čistiť jemným roztokom: na 500 ml teplej vody použite 80 ml alkoholu a 5-6 kvapiek prostriedku na umývanie riadu.

Tekuté mydlo a stará zubná kefka sú skvelé na odstránenie odolných nečistôt, ako sú kuchynské úchytky a sporáky.

Obyčajná sóda bikarbóna dokáže odstrániť špinu a plesne medzi dlaždicami.

Usadeniny okolo odtokového otvoru je možné ľahko vyčistiť obyčajnou sódou bikarbónou a špongiou namočenou vo vode

Postavte misku s vodou (125 ml) a šťavou + kôru z jedného citróna do mikrovlnnej rúry, zapnite ju na normálny ohrev po dobu 3 minút, následne misku nechajte ďalších 5 minút v uzavretej mikrovlnnej rúre a nakoniec už len špinu zotrite čistou špongiou.

Zmiešajte si 200 g sódy bikarbóny s lyžicou prostriedku na umývanie riadu a vodou, aby vznikla hustá pasta. Aplikujte ju na všetky rohy a steny rúry, nechajte pôsobiť 15 minút a utrite dosucha – všetko sa bude lesknúť.

V miske s vodou si rozpustite trochu peroxidu vodíka. Vezmite špongiu, namočte ju do tejto zmesi a pretrite plynové sporáky. Nechajte 5-10 minút pôsobiť, potom ich utrite dosucha a môžete sa tešiť z dokonalej čistoty.

Na dezinfekciu a vyčistenie drevenej dosky na krájanie ju posypte soľou a pretrite polovicou citrónu. Citrón odstráni nepríjemný zápach a soľ vyčistí nečistoty.

 

Zdroj: cpykami.ru

Back To Top