Mega chutná syrová nátierka s bylinkami, ktorú voláme „taveňák“ Každý kto ochutnal si pýtal recept

Jemný tavený syr s výraznou krémovou chuťou a bylinkami si môžete ľahko pripraviť aj v pohodlí vášho domova. Proces prípravy je mimoriadne jednoduchý a celá práca bude trvať asi 10 – 15 minút. Tento syr je ideálny na raňajky, prípadne ako súčasť inej chutnej nátierky. Bonusom navyše je možnosť experimentovať s ingredienciami.

Potrebujete

  • 500 g tvarohu
  • 60 g masla
  • ½ ČL soli
  • ½ ČL jedlej sódy
  • 1 vajce

Postup

Tvaroh rozšľahajte mixérom, pridajte vajíčko, soľ a sódu a všetko dobre vymiešajte dohladka.

Tvarohovú zmes dajte do hrnca a položte na malý plameň. Miešajte bez prestania a nespúšťajte z nej oči.  Tvaroh sa začne topiť priamo pred vašimi očami. Po 3-4 minútach dostaneme ťahavú hmotu. V tomto štádiu pridajte maslo a pokračujte v miešaní, kým sa maslo úplne neroztopí.

V momente vretia bude obsah hrnca úplne tekutý. Teraz to už nie je tvaroh, ale homogénny tavený syr.

Bez čakania na vychladenie pridajte do zmesi bylinky a dobre premiešajte.

Mierne vychladený syr prelejte do foriem. Po úplnom vychladení ho vložte do chladničky.

 

Zdroj:youtube.com