Jemný tavený syr s výraznou krémovou chuťou a bylinkami si môžete ľahko pripraviť aj v pohodlí vášho domova. Proces prípravy je mimoriadne jednoduchý a celá práca bude trvať asi 10 – 15 minút. Tento syr je ideálny na raňajky, prípadne ako súčasť inej chutnej nátierky. Bonusom navyše je možnosť experimentovať s ingredienciami.
Potrebujete
- 500 g tvarohu
- 60 g masla
- ½ ČL soli
- ½ ČL jedlej sódy
- 1 vajce
Postup
Tvaroh rozšľahajte mixérom, pridajte vajíčko, soľ a sódu a všetko dobre vymiešajte dohladka.
Tvarohovú zmes dajte do hrnca a položte na malý plameň. Miešajte bez prestania a nespúšťajte z nej oči. Tvaroh sa začne topiť priamo pred vašimi očami. Po 3-4 minútach dostaneme ťahavú hmotu. V tomto štádiu pridajte maslo a pokračujte v miešaní, kým sa maslo úplne neroztopí.
V momente vretia bude obsah hrnca úplne tekutý. Teraz to už nie je tvaroh, ale homogénny tavený syr.
Bez čakania na vychladenie pridajte do zmesi bylinky a dobre premiešajte.
Mierne vychladený syr prelejte do foriem. Po úplnom vychladení ho vložte do chladničky.
Zdroj:youtube.com