Huspenina patrí už dlho medzi tradičné pokrmy na našich stoloch. Ak ste aj vy milovníkmi toho jedla, ponúkame vám niekoľko dôležitých tipov, s ktorými bude huspenina ešte lepšia a chutnejšia.
Niektorí ľudia pridávajú aj želatínu alebo špeciálnu zmes na huspeninu, ktorú dnes kúpite v obchode. Obsahuje želatínu a rôzne koreniny.
Pred tým, ako do hrnca vložíte zeleninu, mrkvu najskôr zbavte šupky, urobte na nej pár zárezov nožom a podržte ju chvíľu nad plameňom. Mrkva sa trochu „zaúdi“ a stmavne.
Takto ju spolu s ošúpanou cibuľou vložte do hrnca.
Nezabudnite, že predtým, ako začnete huspeninu variť, musí byť mäso dobre namočené, očistené a zbavené všetkého nepotrebného. Osobitná pozornosť je nutné venovať bravčovým paprčkám: namočte ich na niekoľko hodín do studenej vody a vyčistite kožku ostrým nožom.
Prvý vývar po uvarení mäsa a paprčiek musí byť scedený. Do hrnca sa naleje čistá voda a huspenina sa nechá variť 6 až 8 hodín. Ak dáte menej vody, huspenina lepšie stuhne. Čas varenia závisí od mäsa: hydina sa dá uvariť za 4 – 5 hodín, bravčové – asi 7, ale hovädzie mäso sa bude musieť variť dlhšie.
Ak dodržíte čas varenia a budete mať dostatok bravčových paprčiek, nie je potrebná žiadna želatína a huspeninové bude veľmi chutná.
Zdroj: souspark.ru