Slávnostný rybací šalát zo zemiakov a zeleniny, ktorý vyzerá ako torta

Na prípravu potrebujete

  • varené zemiaky, 3 ks
  • varená mrkva, 2 ks
  • varená repa, 2 ks
  • varené vajcia, 3 ks
  • filé zo sleďov, 250 g
  • cibuľa, 1 ks
  • majonéza
  • soľ

Na marinádu potrebujete

  • voda, 100 ml
  • jablčný ocot, 50 ml
  • soľ, korenie po ½ ČL

Na ozdobu

  • vajce, 1 ks
  • mlieko, 120 g
  • varená repa, 20 g
  • hladká múka, 80 g
  • rastlinný olej, 2 lyžice
  • soľ

Na plnku

  • varená repa, 1 ks
  • syr, 50 g
  • majonéza, 1 polievková lyžica
  • cesnak, 3 strúčiky
  • soľ

Postup

Cibuľu nakrájajte na malé kocky a zmiešajte ju so všetkými ingredienciami potrebnými na marinádu. Ak nemáte jablčný ocot, jednoducho ho vymeňte za akýkoľvek iný, no použite menšie množstvo.

Zemiaky, cviklu, mrkvu a tri vajcia nastrúhajte na hrubom strúhadle – všetko zvlášť.

Filety zo sleďa nakrájajte na malé kocky.

Šalát začnite vytvárať v okrúhlej forme a každá vrstva by mala byť pokrytá majonézou.

  • Prvú vrstvu tvoria zemiaky.
  • Druhou vrstvou je sleď.
  • Treťou vrstvou je cibuľa.
  • Štvrtou vrstvou je mrkva.
  • Piata vrstva sú vajcia.
  • Šiestou vrstvou je repa a vrch je nutné potrieť zvyšnou majonézou.
  • Šalát vložte do chladničky.

Na ozdobu si pripravte palacinky z uvedených ingrediencií. Mali by vám vyjsť 3 palacinky.

Nastrúhajte si syr, repu a zmiešajte to s prelisovaným cesnakom a majonézou. Touto plnkou následne potrite palacinky.

Zrolujte ich a nakrájajte – vytvorte si pomyselné ružičky a naukladajte ich na celý vrch šalátu.

Môžete servírovať! Prajeme vám dobrú chuť.

 

Zdroj: souspark.ru