Na prípravu potrebujete
- varené zemiaky, 3 ks
- varená mrkva, 2 ks
- varená repa, 2 ks
- varené vajcia, 3 ks
- filé zo sleďov, 250 g
- cibuľa, 1 ks
- majonéza
- soľ
Na marinádu potrebujete
- voda, 100 ml
- jablčný ocot, 50 ml
- soľ, korenie po ½ ČL
Na ozdobu
- vajce, 1 ks
- mlieko, 120 g
- varená repa, 20 g
- hladká múka, 80 g
- rastlinný olej, 2 lyžice
- soľ
Na plnku
- varená repa, 1 ks
- syr, 50 g
- majonéza, 1 polievková lyžica
- cesnak, 3 strúčiky
- soľ
Postup
Cibuľu nakrájajte na malé kocky a zmiešajte ju so všetkými ingredienciami potrebnými na marinádu. Ak nemáte jablčný ocot, jednoducho ho vymeňte za akýkoľvek iný, no použite menšie množstvo.
Zemiaky, cviklu, mrkvu a tri vajcia nastrúhajte na hrubom strúhadle – všetko zvlášť.
Filety zo sleďa nakrájajte na malé kocky.
Šalát začnite vytvárať v okrúhlej forme a každá vrstva by mala byť pokrytá majonézou.
- Prvú vrstvu tvoria zemiaky.
- Druhou vrstvou je sleď.
- Treťou vrstvou je cibuľa.
- Štvrtou vrstvou je mrkva.
- Piata vrstva sú vajcia.
- Šiestou vrstvou je repa a vrch je nutné potrieť zvyšnou majonézou.
- Šalát vložte do chladničky.
Na ozdobu si pripravte palacinky z uvedených ingrediencií. Mali by vám vyjsť 3 palacinky.
Nastrúhajte si syr, repu a zmiešajte to s prelisovaným cesnakom a majonézou. Touto plnkou následne potrite palacinky.
Zrolujte ich a nakrájajte – vytvorte si pomyselné ružičky a naukladajte ich na celý vrch šalátu.
Môžete servírovať! Prajeme vám dobrú chuť.
Zdroj: souspark.ru