Domáci chlebík ako od pekára. Každé sústo sa topí v ústach a vôbec nie je ťažký na prípravu

Hotové bochníky budú dokonalo mäkké a nadýchané. Sme presvedčení, že tento recept sa vám podarí hneď na prvýkrát.

Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • Približne 350 g hladkej múky
  • 240 ml mlieka
  • 5 g sušeného droždia
  • 1 ČL soli
  • 2 ČL cukru
  • 2 PL masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 žĺtok
  • 2 PL rastlinného oleja

Postup

Zmiešajte teplé mlieko s droždím, soľou a cukrom.

Múku preosejte, pridajte časť do zmesi a vypracujte cesto. Nepridávajte všetku múku naraz, aby ste to neprehnali.

Pridajte rastlinný olej.

Pracovnú dosku vysypte múkou, položte tam cesto a vymieste ho rukami.

Cesto vložte do sklenenej misky, potrite ju olejom, prikryte utierkou a nechajte 30 minút na teplom mieste.

Cesto posypte múkou a rozdeľte ho na 2 časti.

Každý kúsok roztlačte rukami, stočíme do rolády a následne do slimáka. Nestáčajte ich príliš napevno. Prikryte ich a nechajte pôsobiť 5 minút.

Postup skladania zopakujte ešte raz, no teraz si už z cesta vyrobte malé bochníčky.

Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie a položte naň pripravené cesto. Bochníky prikryte a nechajte 15 minút pôsobiť.

Žĺtka rozšľahajte s trochou mlieka a natrite ním bochníky – v strede urobte rez.

Rúru predhrete na 200 stupňov a pečte asi 30 minút.

Zmäknuté maslo zmiešajte s nastrúhaným cesnakom a soľou. 5 minút pred skončením vyberte bochníky, potrite ich maslom zmiešaným s prelisovaným cesnakom a pečte zvyšných 5 minút.

Nechajte vychladnúť a môžete podávať.

 

Zdroj: souspark.ru